Angela de Jong begint haar tv-avond altijd op NPO 1

Tv-columnist Angela de Jong van het AD begint haar tv-avond altijd met Tijd voor MAX op NPO 1. Dat heeft ze maandag gezegd in Tijd voor MAX op NPO 1. De Jongs tv-avond begint al vroeg. “Het begint heel vaak rond een uur of vijf met jullie, dan EenVandaag, De Wereld Draait Door, RTL Boulevard tussendoor. Ik zap me een ongeluk tussendoor. Af en toe moet ik dan ook nog een kind wegduwen dat Zappelin wil kijken. Dan roep ik: ‘Ik ben de baas, ik moet tv-kijken voor mijn werk, weg jullie.’

Waar kijkt ze eigenlijk tv? “Op de bank. Ik ken collega’s die achter een bureautje zitten en dan kijken, maar ik zit gewoon thuis op de bank. Ik hoef mijn stukje pas de andere ochtend te tikken.”

Haar tv-favorieten zijn Heel Holland Bakt en We Zijn Er Bijna. “Ik ben echt een enorme MAX-fan, ja. Dat mag ik misschien niet zeggen als tv-columnist, maar ik heb ook zo mijn tv-voorkeuren.

Tegenwoordig is ze zelf ook op tv te zien. Ze vindt dat prima verenigbaar met haar tv-column in het AD. Ze is naar eigen zeggen geen recensent, maar een columnist. “Ik vind het ook leerzaam. Bij programma’s waar ik kom zie ik dingen over tv-maken en dat neem ik ook mee in zijn columns.”

Tijd voor MAX trok maandag 775.000 kijkers (24 procent), een absolute topscore voor vijf uur ’s middags.

Foto: Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen