Ook Tanja Jess is #MeToo-slachtoffer

Ook Tanja Jess is slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag. Dat heeft de oud-GTST-actrice laten weten aan Shownieuws. Het gaat volgens Jess niet om één incident, maar om meerdere incidenten. “Ik heb legio van dat soort dingen meegemaakt en ik ken geen één vrouw die nog nooit zoiets in die trant heeft meegemaakt. Ofwel dat je gegrepen wordt op straat of iemand die in je kont knijpt of in je kruis of in je borsten. Dronken mannen die je proberen te zoenen“, legt ze uit.

Het gebeurt regelmatig dat mannen te ver gaan, meent Jess. “Alleen het is natuurlijk heel lastig van: wanneer is iets strafbaar en wanneer niet? Dat maakt het heel ingewikkeld.”

Toch wil Jess met haar #MeToo-confession geen paniek zaaien. “We moeten ook niet te paniekerig worden. Dat niemand meer met elkaar durft te flirten of te sjansen. Omdat iedereen bang is van: oh God, dadelijk doe ik iets ongewenst.”

Het is niet bekend door wie Jess allemaal is belaagd, al laat ze zich de laatste jaren in de media wel opvallend kritisch uit over een groep donkere mannen met pofbroeken en hoeden met veer.

Foto: AVROTROS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen