Lubach: ‘Tijs van den Brink heeft kronkels in hoofd’

Atheïst Arjen Lubach vindt dat EO-ster Tijs van den Brink kronkels in zijn hoofd heeft. Dat laat het VPRO-gezicht weten op Twitter. Het kiesrecht bestaat dit jaar honderd jaar, maar dat wordt pas in 2019 gevierd, omdat pas in 1919 óók vrouwen mochten stemmen. “Commentator Elma Drayer vindt het terecht dat de viering van 100 jaar kiesrecht pas in 2019 wordt gevierd, terwijl wij mannen toch echt al in 1917 mochten stemmen. Waarom mogen wij dat dit jaar niet vieren, Elma?“, zegt EO-Tijs.

Die mening vindt Lubach walgelijk. “Het verbaast mij nog altijd dat de kronkels in het hoofd van Tijs mij nog altijd verbazen.

Penoza-ster Loek Peters daarop: “Bij mij lag m’n onderkaak een tijdje op de grond. Valt dat ook onder verbazing. Of is dat met stomheid geslagen.

Claudia de Breij sluit zich bij Lubach aan. “Maar van de commentaren werd ik dus weer heel vrolijk. Tijs is nogal eenzaam in deze opvatting. Dat geeft de burger moed.

Van den Brink verdedigt dat hij honderd jaar kiesrecht wil vieren, terwijl vrouwen dat honderd jaar geleden nog niet hadden. “Kijk ik heb niet bedacht dat het zo is gegaan, maar ben wel blij met m’n kiesrecht. Waarom mag ik daar niet blij mee zijn?

Zo is de geschiedenis verlopen. Zeker, het was mooier geweest als we allemaal tegelijk stemrecht hadden gekregen. Maar zo is het helaas niet gegaan… Ik vind het 100 jaar stemrecht voor alle mannen ook een feestje waard. Zeker, over twee jaar wordt het feestje nog groter!

Twitter stond gisterenavond helemaal op zijn kop door de opmerking van Van den Brink. Er werd nog tot diep in de nacht over gediscussieerd.

Foto: VPRO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen