Parool vindt nieuwe Quote-baas fijne talkshowgast

De nieuwe Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck valt bij de tv-redactie van Het Parool in de smaak als talkshowgast. Het is een interessante snuiter. Dat laat de redactie weten in de rubriek Han Lips. Schimmelpenninck is de opvolger van de minder mediagenieke Mirjam van den Broeke. “Quote doet weer mee in de media, en belangrijker: het gebeurt allemaal met een vanzelfsprekende zelfverzekerdheid en welbespraaktheid die past bij de flair die het blad ooit had.”

Hij heeft de juiste bravoure, vindt Het Parool. “Tikkie corporaal, tikkie arrogant, maar wel nog van het niveau dat het net lekker is. De vergelijking met een eerdere hoofdredacteur is snel gemaakt.”

De tijdschriftbaas praat niet alleen over geld en grote auto’s, maar ook over morele kwesties. “En het wekt nauwelijks argwaan.”

Vorige week zat hij in Pauw, gisteren in DWDD. Daarin nam hij U2-zanger Bono op de hak vanwege zijn belastingontwijking. “Belasting ontwijken is voor iemand die de hele dag met opgeheven vingertje de wereld vertelt hoe die zich moet gedragen toch een beetje raar.

Het Parool: “Een voor de hand liggende opmerking, maar Lips maakt hem toch: move over, Jort Kelder. There’s a new kid in town.”

De Parool-rubriek Han Lips kunt u lezen op de Parool-site.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen