Jan Slagter zoekt via Twitter nieuwe naam Nieuwsshow

Geplaatst op Wed 15 Nov 2017 om 16:03

Jan Slagter zoekt via Twitter een nieuwe naam voor de Nieuwsshow op NPO Radio 1, het programma dat zijn Omroep MAX heeft weggekaapt bij AVROTROS. Dat is te lezen op Twitter. Nieuwsshow-duo Mieke van der Weij en Peter de Bie is overgestapt naar MAX en is daarom nu niet te horen in de Nieuwsshow. Vanaf januari is het Nieuwsshow-slot van MAX, maar de titel is van AVROTROS. Omroep MAX moet dus op zoek naar een nieuwe naam en doet dat middels een prijsvraag op Twitter.

Jan Slagter: “Bedenk een nieuwe naam voor het zaterdag ochtendprogramma van Peter de Bie en Mieke van der Weij en win een iPad! Kan gewoon via Twitter. Gebruik hashtag: #petermieke #omroepmax #prijsvraag.

De AVROTROS is wóest over het feit dat de NPO het Nieuwsshow-slot aan MAX geeft. Slagter verdedigde zich zondag in zijn Radio 1-programma De Perstribune: “Iedere omroep kan op een tijdslot intekenen. Het is geen wet dat een tijdslot ook bij een vaste omroep hoort. Wij hebben een aanvraag gedaan met een omschrijving erbij van wat wij willen doen. En de NPO heeft gekozen voor ons voorstel.

Omgekeerd is zoiets ook wel eens voorgekomen, herhaalt Slagter. “Wij hadden ooit een succesvol wijnprogramma met Ilja Gort op NPO 2. En dat programma werd ineens van de ene producent naar de andere overgeheveld en werd overgenomen door AVROTROS. Ik heb daar toen ook geen ophef over gemaakt. You win some, you lose some.”

Een onafhankelijke beroepscommissie gaat het bezwaar van de AVROTROS beoordelen. “Het is hun goed recht om naar die commissie te stappen. Ook wel een beetje tamtam, want nu praat iedereen erover.”

Een conflict met presentatoren is geëscaleerd en uiteindelijk zou de luisteraar daar de dupe van zijn en nu blijven zij. Want Mieke en Peter dragen al jaren succesvol dat programma. Maar ik zie de beroepszaak met vertrouwen tegemoet.

Foto: MAX/Stef den Boer
13 Reacties op “Jan Slagter zoekt via Twitter nieuwe naam Nieuwsshow”


 1. NH

  Keurig via twitter en niet zoals bij RTL 4 de 10.000e wint een kaartje voor vrijdag. Oncontroleerbaar ook nog.

  Kassa voor de Botox gezichten in het gooi

 2. NH

  RTL 4 gebruikt betaald bellen en max gratis twitter.

 3. Jantje

  MAX NieuwsSJow

 4. PL

  Suggesties:
  Judasshow
  Dolkstoot in de rug journaal
  NSB/Max revue

 5. Fox Mulder

  MeToo show…

 6. Anonymouse

  De Nieuwe Nieuwsshow

 7. M@rk-Bred@.

  De Beter goed gejat, dan slecht zelf bedacht-show.

 8. Dave

  Vandaag de dag show

 9. Jantje

  De Peter en Mieke EGO-show

 10. aammehoela

  The big EGO-show door 65+-ers.

 11. joost

  Jeetje, dacht ik dat ik van die saaie boekjes fanaat van der Weij en die branie onsympathieke de Bie af was op de vroege zaterdag morgen, worden die door Jan Slager toch in mijn maag geduwd.
  Dat wordt weer een oeverloos, humorloos, boeken gekwebbel met “bromsnor” de Bie eigenlijk nooit ook maar iets in medialand heeft betekend.
  Men wilde hem niet en toch rolde hij de Nieuwsshow in.

  Wat is dat toch met die macht van Slager ? Zo goed vind ik die ouwe wijven omroep van hem niet.

  En wat hebben toch respectabele omroepen zoals Tros en Avor zich zo laten inpakken door die linkse NPO lieden !

 12. arie

  Slagter deugt niet.

 13. Ikke

  OUD & NIEUWS

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.