Jan Slagter zoekt via Twitter nieuwe naam Nieuwsshow

Jan Slagter zoekt via Twitter een nieuwe naam voor de Nieuwsshow op NPO Radio 1, het programma dat zijn Omroep MAX heeft weggekaapt bij AVROTROS. Dat is te lezen op Twitter. Nieuwsshow-duo Mieke van der Weij en Peter de Bie is overgestapt naar MAX en is daarom nu niet te horen in de Nieuwsshow. Vanaf januari is het Nieuwsshow-slot van MAX, maar de titel is van AVROTROS. Omroep MAX moet dus op zoek naar een nieuwe naam en doet dat middels een prijsvraag op Twitter.

Jan Slagter: “Bedenk een nieuwe naam voor het zaterdag ochtendprogramma van Peter de Bie en Mieke van der Weij en win een iPad! Kan gewoon via Twitter. Gebruik hashtag: #petermieke #omroepmax #prijsvraag.

De AVROTROS is wóest over het feit dat de NPO het Nieuwsshow-slot aan MAX geeft. Slagter verdedigde zich zondag in zijn Radio 1-programma De Perstribune: “Iedere omroep kan op een tijdslot intekenen. Het is geen wet dat een tijdslot ook bij een vaste omroep hoort. Wij hebben een aanvraag gedaan met een omschrijving erbij van wat wij willen doen. En de NPO heeft gekozen voor ons voorstel.

Omgekeerd is zoiets ook wel eens voorgekomen, herhaalt Slagter. “Wij hadden ooit een succesvol wijnprogramma met Ilja Gort op NPO 2. En dat programma werd ineens van de ene producent naar de andere overgeheveld en werd overgenomen door AVROTROS. Ik heb daar toen ook geen ophef over gemaakt. You win some, you lose some.”

Een onafhankelijke beroepscommissie gaat het bezwaar van de AVROTROS beoordelen. “Het is hun goed recht om naar die commissie te stappen. Ook wel een beetje tamtam, want nu praat iedereen erover.”

Een conflict met presentatoren is geëscaleerd en uiteindelijk zou de luisteraar daar de dupe van zijn en nu blijven zij. Want Mieke en Peter dragen al jaren succesvol dat programma. Maar ik zie de beroepszaak met vertrouwen tegemoet.

Foto: MAX/Stef den Boer

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen