Meest bekeken Zesuurjournaal in 2017 door Anne Faber

Geplaatst op Fri 13 Oct 2017 om 9:05

De persconferentie waarin het Openbaar Ministerie bekendmaakte dat het lichaam van de vermiste Anne Faber (25) is gevonden, trok donderdagavond om zes uur erg veel kijkers naar de tv. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Rond vijf uur verzonden nieuwsrubrieken een pushbericht over de persconferentie die een uur later zou plaatsvinden en men keek massaal. Vooral het liveverslag in het Zesuurjournaal op NPO 1 was met ruim 1,5 miljoen kijkers (44 procent) zeer veel bekeken.

Het is de meest bekeken uitzending van het Zesuurjournaal sinds 9 november 2016, toen de uitzending in het teken stond van de Amerikaanse verkiezingen en er ruim 1,6 miljoen mensen keken.

Hoewel 44 procent van de zes-uurkijker dus bij NPO 1 zaten, trok ook RTL 4 meer kijkers dan gemiddeld met zijn RTL Nieuws van zes uur. Die nieuwsrubriek kwam uit op 749.000 kijkers (22 procent).

De persconferentie werd ook live uitgezonden door Hart van Nederland op SBS 6. Die uitzending noteerde 212.000 kijkers (6 procent).

Later op de avond trokken ook het Half Acht Nieuws (1,4 miljoen) en het Achtuurjournaal (2,2 miljoen) veel bekijks.

Anne Faber werd sinds 29 september vermist. Ze maakte die dag een fietstocht via Soest. Faber stuurde nog een selfie naar haar vriend, waarna ze spoorloos verdween. De afgelopen twee weken is er intensief naar haar gezocht.

Foto: NOS
8 Reacties op “Meest bekeken Zesuurjournaal in 2017 door Anne Faber”


 1. Koenn

  Triest

 2. Ano

  Niet gekeken.

 3. critikast

  RIP voor de overlevenden.

 4. Huib

  Teken de petitie: https://www.petities24.com/annefaber

 5. David

  Zo fiets je door ‘t Gooi, even later lig je ergens in Zeewolde. Allemaal dankzij onze elite!

 6. Cees

  Buurtbewoners die zich zorgen maken over proefverlof of hogere straffen eisen worden in de media altijd neergezet als domme Tokkies. Zodra de strafvermindering met eenderde vervalt verlagen de rechters in hun arrogantie de straffen. Teken de petitie!

 7. Peter J de Vries

  Beide gevallen triest. 1 – wat er gebeurt is met Anna 2 – Dat goochelclubje SKO een meting over dit doet.

 8. Prector

  @Cees

  Over arrogantie gesproken, die petitie druipt ervan. O.a. “Met het ondertekenen van deze petitie steunen wij tevens ouders, familie en vrienden met het verschrikkelijke leed en verlies wat hen is aangedaan.” Deze mevrouw, die zich opwerpt als spreekbuis van “het volk”, komt even publiekelijk om aandacht schreeuwen, of in haar eigen woorden “eisen”, terwijl de familie expliciet om rust heeft gevraagd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.