Op een na meest bekeken Pauw ooit dankzij tv-gala

Jeroen Pauw heeft donderdagavond zijn op een na meest bekeken aflevering van Pauw ooit genoteerd. Er keken 1,184 miljoen mensen naar de uitzending op NPO 1, goed voor 36 procent van alle kijkers op dat moment. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Terwijl Pauw bezig was een nieuw kijkcijferhoogtepunt aan te tikken, ging de kijker compleet voorbij aan Humberto Tan. Zijn talkshow RTL Late Night vloog met 436.000 kijkers (11 procent) uit de kijkcijfer top 25 op RTL 4.

Pauw scoorde vooral zo goed vanwege zijn sterke lead-in. Het Gouden Televizier-Ring Gala trok voorafgaand aan de talkshow een publiek van bijna 2,1 miljoen kijkers. Aan dat gala werd in de talkshow van Pauw ook enige aandacht besteed. Verder had hij als topgast informateur Gerrit Zalm in huis.

De meest bekeken Pauw ooit was op donderdag 11 mei 2017 te zien, direct na de halve finale van het Eurovisie Songfestival met OG3NE. Het liedjesfestijn trok bijna 2,5 miljoen kijkers, waarna Pauw ruim 1,2 miljoen kijkers scoorde. In de uitzending werd het festival nabeschouwd door Gerard Joling en Tania Kross.

De top drie van meest bekeken aflevering van Pauw wordt afgemaakt door de aflevering met Max Verstappen op 20 mei 2016. Toen keken er 1,180 miljoen mensen.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen