Maurice Wijnen vond opening Televizier-gala oubollig

Geplaatst op Fri 13 Oct 2017 om 14:15

Maurice Wijnen vindt het een gemiste kans dat oubolligheid donderdagavond overheerste bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Die opening met André Rieu was ouderwets. Dat zei de showkenner donderdagavond in Shownieuws. Wijnen is kritisch. “Het begon op een wat ouderwetse manier. Het was heel mooi dat André Rieu dat optreden opdroeg aan die te vroeg overleden trombonist, maar wanneer je denkt aan het televisiemaak-expert hiervan…”, begint de tv-deskundige.

AVROTROS had beter moeten weten, vindt Wijnen. “We leven in een tijd dat we jonge kijkers willen vasthouden en ik vind dit met het Zweedse debutantenbal echt wel een ouderwetse opening.”

Het had eigentijdser moeten zijn, vindt hij. “Of had er een leuke dj bij gezet die het een beetje een hippe sound geeft. Jammer.”

Verder vond Wijnen de speech van Chantal Janzen erg pijnlijk. Ze sprak René van der Gijp aan, maar die keek niet geamuseerd. “Er was een raar momentje met Chantal Janzen. Je zou kunnen zeggen dat zij het woord ‘awkward’ een nieuwe betekenis geeft’.”

Dit is nou zoiets dat op de Amerikaanse tv nooit zou gebeuren. Daar snappen mensen: al vind ik het zelf niet zo heel leuk, ik help die vrouw. Die staat daar ook en doet ook haar best en dan zó reageren. Ik vind het zó onsympathiek.”

Verder was er een optreden van OG3NE. “OG3NE is behoorlijk door de wasstraat geweest. De braafheid is er van af. Ik vond het een grote verbetering. Dit zal hun alleen maar helpen om nog sneller het internationale podium te bereiken.”

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad vond de opening ook wat truttig. “De uitzending zelf was niet zo opwindend. De muziekkeuze (André Rieu en de zanggroep OG3NE) voldeed aan alle Avrotros-clichés“, schrijft hij.

Al met al kon je je voorstellen dat RTL-kopstuk Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard in de zaal zeer zichtbaar kauwgum (aangenomen dat het kauwgum was) zaten te kauwen.

Foto: SBS
29 Reacties op “Maurice Wijnen vond opening Televizier-gala oubollig”


 1. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  kom er maar in wilfred

  [ benieuwd of je een mailtje hebt gehad van t rtl7 directeurtje ]

  t word weer heftig vanavond,dus …KIJKEN

 2. Goenafunt

  Maurice pak eens een spiegel en kijk erin- wat zie je? Juist ; oubollig!

 3. Jack Wolff

  Ik geef onmiddelijk toe, ik heb ronduit een zieke geest, maar een liefdesbaby tussen Maurice Wijnen en Tunahan Kuzu, zou dat wat zijn?
  .
  Puntje voor hem was de Chantalquote. Die denkt met haar grapjes altijd weg te komen. Met de lachers op je hand is het eenvoudig scoren. Dat ging een keer mis. Dat zal in haar hoofd nog even moeten wellen. Het luidt in iedergeval het alles-wat-ik-doe-is-toch-wel-leuk-tijdperk uit. Gedane zaken nemen geen keer.

 4. lekker@gmail.com

  Maurice Maurice Maurice. Wanneer hou je toch eens op om een mening te geven. Je bent geen vakman. En jouw musicalshows zijn meer dan oubollig en voorspelbaar. zo makkelijk allemaal wat je weer in de media roept. Veel mensen uit het vak vinden je niet te vertrouwen en zijn eigenlijk wel klaar met je. Het is maar dat je het weet.

 5. Graaf Volkert

  Maurice, afvallige lafsmoel!

 6. Janet

  Nee jouw musical Get On Your Feet trekt volle zalen (dus niet)

 7. Mark

  Maurice met z’n hoge stemmetje en dubbel geklapte porem. Heeft die tussen een wals gezeten?

 8. echtwaar

  Maurice Wijnen vindt televizier gala oodbollig? In vindt Maurice Wijnen een engerd.

 9. echtwelwaar

  Wie is Maurice Wijnen???

 10. Graaf Volkert

  Maurice Wijnen. Doet blijkbaar iets bij Shownieuws. Een roddelrubriekje. Over oubollig gesproken. Iets met een pot en een ketel…

 11. frans

  Maurice Wijnen is die ergens bekend van

 12. Vrede

  Groot gelijk en wat ik al eerder zei,de humor ontbreekt compleet. Dat kauwgom kauwen het meeste blijft hangen zegt al alles.
  Peter Pannenkoek en Maassen neerzetten die openen en stukjes schrijven voor de mensen die prijzen uitreiken en je kijkt waarschijnlijk al met meer plezier.

  Of dachten ze daar dat die sterren in Amerika alles zelf verzinnen?

  Dat die man van Spoorloos over zichzelf ging praten(dat weten we nu toch allemaal wel van het nieuws en de uitzending van Spoorloos zelf over het onderwerp) was net zo pijnlijk als Chantal.

 13. David

  Rieu kon inderdaad echt niet meer… Chantal sloeg de plank mis. Outfit van rene viel mij helemaal niet op als belachelijk…

 14. b

  Wie is Maurice zwijntjes ??

 15. Nancy

  Check de docu op Netflix over Hans Klok en de rol en gedrag van een jonge Maurice Wijnen. Zo eng, zo onaardig en vals….Maurice ga lekker verder met je musicals waar geen hond naar kijkt…gaat slecht bij Stage….daar hoor je dan niemand over…

 16. Gupstar

  “maar wanneer je denkt aan het televisiemaak-expert hiervan…”

  Ik heb het vier keer gelezen. Kan iemandme vertellen wat hier bedoeld wordt?

 17. lekker@gmail.com

  @Nancy

  Titel?

 18. Graaf Volkert

  Gewoon een kekke term om hem nog wat voor te laten stellen, Gupstar. MC heeft nogal de neiging overal ‘expert’ en ‘ster’ achter te plakken…
  Maar het is gewoon iemand die roddels verteld over bekende mensen

 19. Jack Wolff

  lekker@gmail
  .
  https://www.npo.nl/hans-klok-see-you-in-vegas/23-07-2009/POW_00177394

 20. Henny Huisman

  Dus het is onsympathiek als je niet om een lollig bedoelde opmerking zit te schateren?
  Het is onsympathiek als je net doet of je het naar je zin hebt, terwijl de kijker daar heus wel doorheen prikt! TV is nep tegenwoordig.

 21. Nancy

  @Lekker

  See you in Vegas….

 22. lekker@gmail.com

  Hartelijk dank. ;)

 23. Fox Mulder

  Maurice heeft hetzelfde hoofd als Manon Meijers. Hi i’m Chucky do you wanna play?

 24. A van

  Had zeker geen uitnodiging gehad .

 25. Marry Hens

  Maurice is als een slechte wijn. Geen ziel, ranzig en rijp voor het riool.

 26. Piet de zwart

  Rieu was wel leuk om te zien.

  Kwaliteit! Ipv snelle goedkope meuk.
  Past bij een gala zoals dit.

  Ga aub snel ster likke van hazes, meneer wijnen

 27. Shirley

  @Piet de zwart

  Rieu was compleet nep. Deed alsof hij viool speelde, er draaide een band mee.
  En, inderdaad, past bij een gala als dit. Nep dus.

 28. Tvkijker

  “maar wanneer je denkt aan het televisiemaak-expert hiervan…”

  Neem aan dat hier moet staan:

  “maar wanneer je denkt aan het televisiemaak-aspect hiervan…”

  En André Rieu. Had dat niet live gekund? Was wel klungelig om te zien hoe een heel orkest niet te traag playback op een backingtrack..

 29. Mollenvanger

  Wendy en Erland kauwen kaugum om hun klapperende dope kaken stil te houden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.