Jelte blij met LINDA.tv: ‘NPO is heel erg traag’

Geplaatst op Thu 19 Oct 2017 om 16:00

Een uur geleden is Jelte Sondij‘s nieuwe serie op LINDA.tv van start gegaan: OFFLINE, waarin hij de telefoon afpakt van smartphone-verslaafden en hen dan 72 uur lang volgt. Het is hem heel erg goed bevallen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Sondij geniet van online programmamaken. “Online televisie maken biedt ongelooflijk veel vrijheid en je kunt ideeën een stuk sneller uitvoeren. Als we OFFLINE voor de NPO hadden gemaakt, zaten we nu nog te vergaderen over het concept.”

Deze online programmaatjes van zeven minuten zijn de toekomst, aldus Sondij. “Dat lijkt me onvermijdelijk. Je ziet ook dat tv-makers steeds vaker ook online actief zijn, zoals Tim Hofman dat heel knap doet op Youtube met BOOS.

Toch hoor je niemand bij het koffie-apparaat over LINDA.tv praten en nog wél over De Wereld Draait Door of Pauw. De kracht van lineair is nog altijd enorm. Sondij kijkt echter nooit meer traditioneel. “Eerlijk gezegd heb ik sinds de Amerikaanse verkiezingsavond mijn televisie niet meer aangehad. Ik kijk alles op mijn laptop.”

Hij kijkt alleen maar series als Narcos en buitenlands amusement. Wél is hij dol op Zondag Met Lubach. “Maar ook dat kijk ik later terug, waarschijnlijk ben ik van de generatie die de deur dichtdoet qua lineair televisiekijken.”

Het AD-interview met Jelte Sondij kunt u lezen via Blendle. Zijn programma op LINDA.tv ziet u hier.

Foto: LINDA.tv
7 Reacties op “Jelte blij met LINDA.tv: ‘NPO is heel erg traag’”


 1. ronald

  Niemand praat bij de koffie over LindaTV.
  Dat heeft vooral met de content van LindaTV te maken. Het zijn vrij nikszeggende formatjes. Weinig budget, weinig lawaai, weinig diepte.

 2. Maus

  Haha de tegenstrijdigheid wordt weer heerlijk opgepend hier

 3. Marry Hens

  Wie is in godsnaam Jelte Sondj of zoiets? Iets gemist qua muziek?

 4. kwalliteit daar gaat het om

  Logisch toch dat je goed nadenkt wat je uitzendt. De npo bewaak kwaliteit en inhoud.

  Deze domme meneer Jelte denkt net als alle graaiende incompetente managers bij RTL/SBS “zend maar uit joh dat levert reclame gelden op maak niet uit wat de kwaliteit en de inhoud is” .!!!!

  Linda TV is eveneens voor dummy’s, lekker uitzenden hoor Jelte!! De simpele kijker maakt het niet uit. Daarom kijkt nadenkend Nederland naar de NPO.

  Wat een loser zeg die gast.

 5. Davie#1

  @Peter
  Ach ja, wat weet u ervan. Lekker makkelijk vanaf de zijlijn en hier vrouwen bashen die aangerand zijn. Zooooo heerlijk. Met zulke opmerkingen is het wel duidelijk dat het duidelijk is dat dit soort openbaringen broodnodig zijn!

 6. Peter

  Ach er komen er een hoop uit de hoek met een aanrandingsverhaal die een financieel slaatje eruit willen slaan bij rijke mannen. Want straks worden ze automatisch gelooft. Die kant gaat het uitslaan door zo’n hashtag.

 7. Davie#1

  @Peter
  Laten we het eens omdraaien: Er zijn veel te veel mannen (geweest) die hebben geprofiteerd hebben van een macht en financiën en daarom vrouwen eenvoudig konden bespelen en zodoende konden aanranden. Er zijn vele verhalen als van Harvey Weinstein. Goed dat dit naar buiten komt. Werkelijk van de zotte dat u uw oordeel zo simpel klaar heeft als het gaat om aanranding.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.