Authentieke tv-ster Wilfred Genee pakt Televizier-Ster

Geplaatst op Thu 12 Oct 2017 om 21:38

RTL-ster Wilfred Genee heeft vanavond de Zilveren Televizier-Ster 2017 gepakt. Net als medegenomineerden Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens was hij voor het eerst genomineerd en hij schiet gelijk raak. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Genee was ongelooflijk blij en richtte zich in eerste instantie tot collega René van der Gijp, die in tegenstelling tot Johan Derksen mee was naar het gala. “René was er in 2011 wegens omstandigheden niet bij toen we de Ring wonnen.”

Nu was hij er wel bij. “En daar wil ik hem voor bedanken, want René houdt hier niet zo van. Dat weet ik. Hetzelfde geldt voor Johan, die nu in een theater in Zaanstad staat toe te kijken met een zaal vol bejaarden en rollators. Ik wil Johan ook bedanken én het kleine team van Voetbal Inside. Ook wil ik mijn vrouw bedanken, want je moet toch leven met zo’n ego als presentator.”

Genee kwam ook nog even terug op de ruzie die hij onlangs had met de RTL-directie. “Mensen denken soms dat het een spel is. Dat is het niet. Er was onlangs was met de directie en ik wil ook de directie ontzettend bedanken dat ik hier sta, want je zal met zo’n programma moeten omgaan. Met name ons directeurtje, daar zit hij: Marco Louwerens.”

Hij had aangegeven dat hij zou emigreren als ik zou winnen. Doe het niet Marco, maar ik verwacht wel vanavond rond een uur of twee een mailtje van je. Dat zou ik ontzettend kunnen waarderen.”

Genee kreeg de prijs uit handen van Chantal Janzen, de winnaar van de Zilveren Televizier-Ster van vorig jaar. Vorig jaar ging de prijs ook al naar een RTL-ster, namelijk Humberto Tan.

Foto: Avrotros
21 Reacties op “Authentieke tv-ster Wilfred Genee pakt Televizier-Ster”


 1. Rick

  👍🏻

 2. Meneer Kaktus

  Ik werd 4e!

 3. frans

  Nep stemmingen

 4. lvs2015

  het is verdiend alhoewel ongetwijfeld net zoals met de TLVZ ring voor VI hun kijkers weer massaal zijn gaan stemmen op Genee waardoor de anderen weer geen kans hadden gezien de populariteit van VI. Los van dat was dat “directeurtje” een soort payback van Genee n.a.v. die boze mail die Marco Lauwerens over de mannen van VI had verstuurt. Vandaar ook dat die Marco er stoicijns bij keek als een boer die kiespijn had.

 5. Koenn

  Terecht, al had ik het Beau ook gegund. Geweldige speech!

 6. Bart

  Mooi dat hij gewonnen heeft. Geweldige speech ook. Hij was in dit geval ook gegund aan de andere 2.

  Is het iemand opgevallen dat bij Beau niet Late Night werd genoemd en bij Marieke geen fragment zat waar ze met Beau in te zien was? Zou dit van uit de RTL directie komen?

 7. J

  @Bart: Heeft te maken met de periode waar deze televizierring over ging. Zo was van Expeditie Robinson het voorgaande seizoen te zien en werd bij Anna niet de presentatie van HNTM genoemd en dus bij Beau/Marieke niet RTL Summer Night.

 8. A.Zijn

  @Bart Het maakte mij dit jaar ook totaal niet uit wie hem zou winnen. Alle drie top! Geldt trouwens ook voor de presentatrice

 9. Bart

  @J De Beste Zangers van deze zomer zaten er en niet die van vorig jaar.
  Bij Anna werd wel HNTM genoemd.

 10. Bart

  @A.zijn Het was wel echt het jaar van Eva.
  Ik had het Floortje ook gegund. Voor Geraldine vindt ik het te vroeg deze prijs. Ze doet het leuk in de programma’s die ze doet maar om nou te zeggen dat ze tot de top3 van beste presentatrices hoort, nee dat niet. Nog niet althans.

 11. critikast

  Heerlijke uitslag! Geen gladde, zichzelf promotende BN-er, maar gewoon een keihard werkende, van alle egards ontblote man, die vol zelfspot een bar moeilijk programma voor de vuist weg presenteert. Gelukwensen van alle “gewone Nederlanders”, die het gekonkel, gezoen en gladde palinggedrag van Hilversum e.o. kotsbeu zijn !

 12. Marly van der Velden Lover

  Johan derksen zingt vrijdagavond HAZES ! was zijn belofte, ben benieuwd

 13. Ron

  De power van Johan Derksen is ongekend :-). Wat een stunt! Ik had verwacht dat Beau in ieder geval voor zijn Amsterdam Project die niet voor de ring genomineerd was, wel met deze prijs er van door zou gaan. Maar Wilfred dus, toch leuk :-)!

 14. Remi

  Wilfred zeer terechte winnaar !!!

 15. klara

  Terechte winnaar samen met Eva !!!!!!

 16. Ano

  Zeer terechte winnaar

 17. Frans H

  Inderdaad terechte winnaar.

 18. Marc E. Putto

  ‘Directeurtje’ ML keek lijdzaam toe na de vileine opmerking van Genee.

  Dit directeurtje baalt natuurlijk ontzettend na de akkefieten over en weer de laatste tijd, maar is in feite impotent iets uit te richten.

  Immers VI kan ogenblikkelijk geprogrammeerd gaan worden op een andere zender als het RTL echt te gortig wordt. De macht van VI als ‘stand alone’ binnen RTL als het waere.

 19. GW

  Terechte winnaar, hoewel ik het Beau ook gegund had.

  Mensen onderschatten hoe ontzettend knap het is om een hele uitzending van nieuwsbeelden, nieuwsfeitjes en meningen aan een stuk te rijgen zonder dat het ergens als een gortdroge nieuwsuitzending aanvoelt. Een uitzending van VI Inside voelt nooit onsamenhangend aan, maar verloopt als een soepel gesprek. Kijk voor het contrast eens naar Henry Schut om het verschil te zien. Je mag een hekel hebben aan Genee wegens eigenpijperigheid, maar het kunstje dat hij elke week weer flikt is gewoon knap.

  In mijn optiek is hij dus een terechte winnaar, hoewel ik het twee keer “directeurtje” zeggen na alle heisa onwaardig vond. Als je, terwijl je een hoogtepunt in je carrière beleeft, nog de tijd en de behoefte vindt om je directeur tot twee keer te vernederen, moet je echt je prioriteiten even herstellen.

 20. Bart

  @Marc E. Putto Goed gezien!

 21. Flits Bom

  Ik vond Gijp eruit zien als een zware psychiatrische patiënt.
  Volgens mij gaat t weer minder met hem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.