Ariane Schluter wil geen actrice-met-een-mening zijn

Ariane Schluter wil niet net als collega-acteurs aan iedere talkshowtafel gaan zitten om haar mening over van alles en nog wat te verkondigen. Dat vertelt de actrice in een interview met Het Parool. Collega’s als Hanna Verboom en Waldemar Torenstra spuien op tv graag hun linkse gedachtegoed, maar daar heeft Schluter helemaal geen zin in. “Ik heb een hekel aan acteurs die altijd over alles een mening hebben, omdat ze over alles een mening mogen hebben, omdat ze acteur zijn.

Maar moet de mening van een filmster dan niet gehoord worden? “Zo zie ik mezelf niet. Roem interesseert me nul komma nul. Sowieso ben je in Nederland nooit beroemd, je bent hooguit bekend.

Schluter is niet alleen bekend van film, maar ook van tv-series als NoordZuid en La Famiglia. “Het valt me wel op dat mensen je pas herkennen in de supermarkt als je op televisie komt. Dan kom je in de huiskamers.”

Toch doet ze er niets mee. “In de aandacht staan was geen reden om te gaan spelen, het was een bijkomstigheid. Rode lopers vind ik gedoe. Nep ook. We moeten niet proberen Hollywood te zijn.

Het Parool-interview met Ariane Schluter kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen