Angela de Jong kan goed leven met ‘grijze piet’

Tv-recensent Angela de Jong is altijd pro-zwartepiet geweest, maar kan toch leven met de oplossing van het Sinterklaasjournaal voor een soort ‘vijftig-tinten-grijs-piet’. Dat zegt ze vandaag in het AD. Het Sinterklaasjournaal schaft de bontgekleurde pieten af, omdat het vast wil houden aan het idee van een piet die door de schoorsteen komt. Daarom houdt de omroep vast aan donkere pieten, al dan niet geheel dekkend geschminkt. “Het was het beste nieuws van afgelopen week“, vindt De Jong.

Ze hoopt dat de discussie over piet nu eindelijk tot een eind komt. “Halleluja. Eindelijk. Dit moet hem zijn, de oplossing na vijf jaar oververhit gekrakeel. Hét compromis dat recht doet aan beide kampen in de totaal ontspoorde discussie.”

Laat er geen misverstand over bestaan: ik ben nog steeds vóór Zwarte Piet“, zegt ze. “Maar waar ik nog net iets méér voor ben, is dat Sinterklaas weer gewoon leuk, ongecompliceerd en gezellig wordt. Zoals het is bedoeld.”

Bontgekleurde pieten gingen he-le-maal nergens over, vindt ze. “Grijs in alle gradaties, van lekker dekkend tot een fiks aantal vegen, past wél prima. En de grootste angel, de associatie met een bepaalde huidskleur, is in één klap weg.”

Ik zeg het niet snel, maar ik vind dit briljant gevonden van de makers van het Sinterklaasjournaal.”

De AD-recensie van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS Shownieuws

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen