Mattie Valk vindt hevige imagoschade ‘heel moeilijk’

Qmusic-dj Mattie Valk vindt het heel lastig dat zijn imago zo’n enorme deuk heeft opgelopen. Dat zegt hij vandaag in het AD, waarin hij eindelijk zijn stilzwijgen over zijn breuk met Wietze de Jager doorbreekt. Valk vormde tot begin dit jaar samen met De Jager hét succesduo van Qmusic. Totdat hij stiekem achter zijn rug om alleen een contract tekende bij Q, terwijl ze samen aan het praten waren over een overstap naar Sky Radio. Veel mensen zien hem als een geldwolf en matennaaier.

Hoe vindt Valk het dat hij bekendstaat als iemand die voor zes ton en een Tesla zijn vrienden verraadt? “Dat vind ik heel moeilijk. Laat ik zeggen dat mijn intenties nooit verkeerd zijn geweest. Dit traject was ook veel langer en groter dan die mail van Wietze die toen in de krant stond. We kunnen alles oprakelen, maar dan krijg je zo’n welles-nietesspelletje. Ik had duidelijker moeten zijn, maar dat hangt wel heel erg samen met dat ik niet goed wist wat me overkwam. ‘Wat gebeurt hier allemaal?

Nog altijd wil Valk niet tot in detail ingaan op hoe het allemaal gelopen is. Hij geeft aan dat hij moest kiezen tussen het avontuur (Sky) of loyaliteit (Q). “Ik koos voor dat laatste, maar ik heb me te veel laten meeslepen. Ik heb te lang getwijfeld, ben te veel confrontaties uit de weg gegaan, wilde het zelf oplossen. Ik heb altijd de intentie gehad om met Wietze verder te gaan, maar ergens in dat traject zijn we elkaar kwijtgeraakt.

Maar als je de intentie hebt om met De Jager weg te gaan, waarom teken je dan zonder te overleggen bij bij Q? “Ik heb voor Qmusic gekozen, niet voor wat er tegenover stond. En ik hoopte dat Wietze ook deze keuze zou maken.

Valk: “Weet je, het verhaal ging op een gegeven moment ook dat ik een solocontract zou hebben getekend. Onzin. Ik had al een vast contract bij Qmusic en besloot om te blijven. Er werd in de pers gesproken over ‘de grote Mattie show’, maar dat is nooit een intentie geweest.

Tot slot laat Valk weten dat hij geen contact meer heeft met De Jager, maar dat hij graag nog eens een biertje met hem zou drinken.

Nieuwe Wietze

Donderdag werd bekend wie het aandurft om naast Mattie Valk te gaan zitten als opvolger van Wietze de Jager. Het gaat om Igmar Felicia. En volgens weekblad Party was dat nog een behoorlijke zoektocht. “Toen bij de laatste meting duidelijk werd dat er opnieuw luisteraars waren afgehaakt, heeft de sidekick die het na de zomer zou gaan doen op het laatste moment tóch afgezegd.

Volgens de Party kregen Qmusic en Valk keer op keer nul op rekest. “Niemand wil op dit moment met Mattie geassocieerd worden. Er hangt een erg negatieve sfeer om hem heen en er zijn maar weinig mensen die daar hun naam aan willen verbinden.

Vanaf maandag is de nieuwe Wietze te horen op Qmusic.

Het grote AD-interview met Mattie Valk kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen