Sophie wil hooguit één dag per week op DWDD-slot

Geplaatst op Thu 07 Sep 2017 om 13:34

Sophie Hilbrand wordt al moe bij de gedachte van zes maanden per jaar elke werkdag een live-talkshow presenteren. Ze wil de nieuwe DWDD-vervanger hooguit één keer per week doen. Dat heeft de presentatrice gezegd op NPO 3FM. NPO 1 is druk op zoek naar een talkshow die met ingang van 2018 het tijdslot 19 tot 20 uur gaat delen met De Wereld Draait Door. De NPO wil per se een vrouw en de naam van Hilbrand wordt ook genoemd. Zelf is ze echter minder enthousiast.

Hilbrand: “Het is super interessant, maar om dat een half jaar lang te doen… Ik dacht eerst: oh, Matthijs van Nieuwkerk stopt een maandje eerder en dan is er een soort maand en dan kun je even een maand knallen. Maar ik heb ook nog gewoon een gezin en dat is gewoon niet te combineren, vind ik.”

Ook als ze geen gezin had, weet Hilbrand niet of ze dagelijks live leuk zou vinden. “Ik moet zeggen: ik vind het echt serieus leuker om wat langer met bepaalde onderwerpen bezig te zijn, in plaats van dat je elke dag weer nieuwe dingen op je bord hebt. Het brengt ook weer enorme adrenaline met zich mee dat je overal wat over moet zeggen. Wat langere tijd met één onderwerp bezig zijn vind ik heel waardevol en interessant.

Janine Abbring, een andere vrouw die vaak genoemd wordt als kandidaat, loopt ook al niet over van enthousiasme. Hilbrand: “Het gaat heel vaak over het glazen plafond en wat nou als al die vrouwen nee zeggen? Ha ha! Dan geef je de vrouw een kans en dan zeggen ze allemaal: ‘Nee, bedankt, ik heb er geen zin in.’”

Hilbrand zou het hooguit één keer per week willen doen. “Ik zag laatst Janine Abbring, omdat ik bij dezelfde producent ook een programma maak. Toen was er net een NRC-kop van: ‘Wie wordt de nieuwe Matthijs?’ Toen stond Janine er, Sophie, Beau. Toen zei ik: ‘Geef mij die dinsdag maar! Doe jij de maandag, dan doe ik de dinsdag.’ Ha ha!

Ik kan me wel voorstellen dat als je het met elkaar verdeelt, dat je elke dag een andere kleur hebt, je het je kunt voorstellen.”

Foto: BNNVARA
15 Reacties op “Sophie wil hooguit één dag per week op DWDD-slot”


 1. Maio

  Lijkt er op NPO bazen allleen nog maar vrouwen willen op tv en radio.

 2. Waarheidsdrank

  Grappig hoe die vrouwtjes meteen in de deeltijd-reflex schieten

  “Vrouwen aan de top! Maar dan wel graag maximaal 3,5 dagen per week”

 3. bertus

  het is mooi dat zij niet zo enthousiast is, dat is de rest van tv kijkend NL namelijk ook niet…

 4. Erik van Dijk

  Ik ben ook niet enthousiast,
  Wel over janine abbring. Zou erg fijn zijn.

 5. arie

  svp niet Hilbrand de viezerik !

 6. Grumpy

  Kan iemand van de NPO nog eens uitleggen waarom iedereen altijd zo in hosanna modus gaat als het om meisje Hillebrand gaat. Wat is er zo heel bijzonder aan dit geweldige talent? Mis het volledig.

 7. Francisco van J.

  Misschien kan ik DWDD weer oppakken?

 8. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Abbring of Clairy Polak.

 9. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Clairy

 10. Bertje

  Het wordt in ieder geval geen BNNVARA programma. Maar toch ga ik niet kijken.

 11. Ad

  @Maio
  En alleen vrouwen uit het BNN/VARA- kamp. NPO voor iedereeen? Laat me niet lachen.

 12. gert

  Sophie is alles behalve geloofwaardig.

 13. Bart

  Bertje, BNNVARA heeft aangegeven ook de maanden dat Dwdd niet op tv is het tijdslot te willen behouden. Dat zou ik belachelijk vinden want dan hebben 3 dagelijkse talkshows op NPO1. Wat bij betreft gaat het tijdslot 19.00u de andere 6 maanden naar WNL in combinatie met AVROTROS of MAX. Ik vind dat het voor de afwisseling een duo presentatie moet worden met een man en een vrouw. Ik vind Sophie hier niet geschikt voor en ik denk ook dat men hier niet op zit te wachten.

 14. Annoniemus

  Wat heeft dat mens een oud hoofd voor haar leeftijd !

 15. René

  Lara Rense moet het worden!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.