Sophie wil hooguit één dag per week op DWDD-slot

Sophie Hilbrand wordt al moe bij de gedachte van zes maanden per jaar elke werkdag een live-talkshow presenteren. Ze wil de nieuwe DWDD-vervanger hooguit één keer per week doen. Dat heeft de presentatrice gezegd op NPO 3FM. NPO 1 is druk op zoek naar een talkshow die met ingang van 2018 het tijdslot 19 tot 20 uur gaat delen met De Wereld Draait Door. De NPO wil per se een vrouw en de naam van Hilbrand wordt ook genoemd. Zelf is ze echter minder enthousiast.

Hilbrand: “Het is super interessant, maar om dat een half jaar lang te doen… Ik dacht eerst: oh, Matthijs van Nieuwkerk stopt een maandje eerder en dan is er een soort maand en dan kun je even een maand knallen. Maar ik heb ook nog gewoon een gezin en dat is gewoon niet te combineren, vind ik.”

Ook als ze geen gezin had, weet Hilbrand niet of ze dagelijks live leuk zou vinden. “Ik moet zeggen: ik vind het echt serieus leuker om wat langer met bepaalde onderwerpen bezig te zijn, in plaats van dat je elke dag weer nieuwe dingen op je bord hebt. Het brengt ook weer enorme adrenaline met zich mee dat je overal wat over moet zeggen. Wat langere tijd met één onderwerp bezig zijn vind ik heel waardevol en interessant.

Janine Abbring, een andere vrouw die vaak genoemd wordt als kandidaat, loopt ook al niet over van enthousiasme. Hilbrand: “Het gaat heel vaak over het glazen plafond en wat nou als al die vrouwen nee zeggen? Ha ha! Dan geef je de vrouw een kans en dan zeggen ze allemaal: ‘Nee, bedankt, ik heb er geen zin in.’”

Hilbrand zou het hooguit één keer per week willen doen. “Ik zag laatst Janine Abbring, omdat ik bij dezelfde producent ook een programma maak. Toen was er net een NRC-kop van: ‘Wie wordt de nieuwe Matthijs?’ Toen stond Janine er, Sophie, Beau. Toen zei ik: ‘Geef mij die dinsdag maar! Doe jij de maandag, dan doe ik de dinsdag.’ Ha ha!

Ik kan me wel voorstellen dat als je het met elkaar verdeelt, dat je elke dag een andere kleur hebt, je het je kunt voorstellen.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen