Sander Lantinga begrijpt ophef over tv-optreden niet

Geplaatst op Thu 14 Sep 2017 om 9:02

Sander Lantinga vindt de ophef over zijn optreden als voetballiefhebber in de voetbalbeschouwing op Veronica overdreven. Dat liet hij woensdagmiddag blijken in De Coen & Sander Show op Radio 538. Veronica zet sinds kort BN’ers in om wedstrijden voor en na te beschouwing. Dinsdag was het de beurt aan Lantinga, maar die kreeg op sociale media de volle laag. “Ik heb natuurlijk iets gedaan wat schandalig is. Wie denk ik wel dat ik ben?“, reageerde hij cynisch in zijn radioshow.

Lantinga liet duidelijk blijken dat hij de kritiek grote onzin vindt. “Het spijt me ook heel erg als ik mensen in diskrediet heb gebracht en het hele land misschien te kakken heb gezet. Ik ben namelijk als liefhebber van voetbal aangeschoven bij een voetbalprogramma. In dezelfde tijd had ik beter iets luchtigers kunnen doen, zoals mijn buurmeisje verkrachten, want dat is minder erg tegenwoordig.”

Ik ben een landverrader, het is goed dat dat gezegd wordt. Het spijt me heel erg dat ik gewoon de arrogantie heb gehad om naast Ronald de Boer aan te schuiven en gezellig een avondje over voetbal te praten. Ik zal het niet meer doen. Ik hoop voor het hele land dat Ronald Waterreus of Johnny Heitinga snel weer aanschuiven, want die hebben wel gevoetbald.”

De presentator gaf ook kort een serieuze reactie. “Het enige wat ik hier serieus over wil zeggen is dat ik niet gevraagd ben als analist, maar gewoon als iemand die het voetbal heel leuk vindt en daar luchtig over wil praten. Ik dacht: waarom ook niet?!

Foto: Radio 538
11 Reacties op “Sander Lantinga begrijpt ophef over tv-optreden niet”


 1. Kokkie

  Veronica is het probleem, die moet zo’n nitwit niet uitnodigen.

 2. Popie Jopie

  Zijn allemaal nitwits. De presentatoren incluis.

 3. Appelsap

  Veel van deze overschatte radio mannetjes zijn leuk om te luisteren op de radio… maar je wil ze niet zien op tv.

 4. Mien Dobbelsteen

  Tsja… als je vooraf niet inziet dat het een domme zet is om daar te gaan zitten, waarom dan achteraf wel? Volgende keer toch maar weer een papieren zak over je kop trekken Sander.

 5. Peter Keizer

  Sander is altijd een puber gebleven na BNN – totaal overrated –

 6. Ron

  Lantinga kan er ook niet veel aan doen, het zijn de opportunistische programmamakers die weer een keer wat willen proberen ten kosten van de kijker die hier totaal niet op zit te wachten.

 7. Wollter

  Arrogante man, kan slecht tegen kritiek.

 8. Coeli

  Een liefhebber is geen kenner en zeker niet op het aller hoogste niveau van het clubvoetbal! Het slaat helemaal nergens op ga er niet zitten je hebt er geen verstand van en ziet het niet!

 9. Anonnymous

  Wat heeft het verkrachten van buurmeisjes hier in godsnaam mee te maken..???

 10. TopShow

  Zijn uitleg met een knipoog op Radio 538 was wel om te lachen.
  De uitleg van Johan Derksen in Voetbal Inside over voetbalklapvee was nog vele malen leuker.

 11. TV NERD

  Alle voetbal moet achter de decoder.
  Het wordt tijd voor iets nieuws.
  Nieuwe zender …. Sport 7 !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.