Parool vindt RTL 4-show Kroongetuige te ingewikkeld

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 14:40

De RTL 4-realityshow Kroongetuige met presentatrice Monic Hendrickx en een BN’er-team van kandidaten, is lastig te volgen. Dat vindt tv-recensent Han Lips (fictieve naam), schrijft hij in Het Parool. Kroongetuige is een mix tussen reality en drama; een soort kruising tussen Wie is de Mol en een Scandinavische detective. Heel aardig, vindt Lips, maar: “Wel wordt het verdomd ingewikkeld. Naast de jacht op een moordenaar én een saboteur krijgt de kijker ook nog een hele krimiserie te verstouwen.

In ellenlange scènes tonen de acteurs uit Öregrund de aanloop naar de moord, schrijft Lips. “Volgende week komen de BN’ers zelfs midden in die krimi terecht, bleek uit een vooruitblik.”

Het programma is wel érg ingewikkeld, stelt hij. “Hoe mooi gemaakt ook, Lips vreest dat de meeste kijkers het spoor allang bijster zijn.”

Het programma is ‘onnavolgbaar’, vindt Lips. Mogelijk verklaart dat de dalende kijkcijfers van de tv-show.

De Parool-recensie van Han Lips kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
12 Reacties op “Parool vindt RTL 4-show Kroongetuige te ingewikkeld”


 1. critikast

  Jammer dat Monic zich hiervoor leent. Ze was sterk in Penoza, maar deze BN-ers show is niet haar ding. Maar ja, brood op de plank natuurlijk !

 2. Pepe

  Han Lips is niet één persoon maar meerdere redacteurs wisselen dat af

 3. marc

  Ik kan het allemaal prima volgen.
  Tevens is het erg mooi gemaakt
  Dit verdiend veel meer kijkers.
  Maar het staat volledig verkeerd geprogrammeerd op de zaterdagavond na dance dance dance
  Maar ja Erland Galjaard is al een hele poos de kluts kwijt.
  Zijn houdbaarheidsdatum bij RTL is nu echt bereikt.

 4. Bas

  Helemaal eens met Marc!

 5. robb

  Het verhaal snap ik ook wel maar wie de kroongetuige niet maar dat is in WIDM net zo ,het tijdstip is verkeert DDD is voor jonge meiden met hun ouders ,het moet gewoon om 20.30 .

 6. Richard

  zo’n programma moet ook groeien, voor de kandidaten is het ook geheel nieuw. kijk bijv, eens de eerste seizoenen van widm en er terug. Dan zie je ook dat het elk jaar beter word. Ik had ddd en kroongetuige omgedraaid. ik blijf wel kijken in ieder geval.

 7. Bart Wijnen

  Kennelijk moeten toch alle programma’s op het niveau Rad van Fortuin worden gemaakt. Anders begrijpen de kijkertjes het niet. Als je gewoon serieus kijkt en niet met het idee om er iets van te moeten vinden, dan is Kroongetuige prima te volgen.

 8. Qwerty

  Ook voor de RTL 4 kijker??
  Valt voor mij prima te volgen hoor.

 9. Popie Jopie

  Hij bedoelt natuurlijk: te ingewikkeld voor de gemiddelde RTL-kijker.

 10. valerie

  Het is geen hap-slik-weg programma en niet te vergelijken met andere RTL4 pulp, er lopen veel verhaal lijnen door elkaar en dat maakt het “moeilijk”. Programma is goed gemaakt, prachtig decor, maar je moet wel bij de les blijven.

 11. OmTeGieren

  Het is een vreselijk rommelig programma met semi bekende Nederlanders die hard door elkaar schreeuwen. Alles is gescript ook de actie en reacties van de deelnemers
  Zaterdag 550.000 kijkers. Weer erna 430.000 en na afl 5 verplaatst naar rtl5 op woensdag met 370.000 kijkers.

  Deze widm kloon komt niet meer terug

 12. Fred

  Vreselijk dat Kroongetuige, de deelnemers en de langdradige crimis

  Mensen die nu nog niet hebben gekeken, hoeft niet meer want er is geen touw aan vast te knopen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.