‘NPO, RTL, SBS willen geen grote donatieshows meer’

NPO, RTL en SBS slaan vandaag de handen ineen voor een tv-actie voor de slachtoffers van orkaan Irma in Sint-Maarten. Gezamenlijk roepen ze de kijker in hun programma’s op om te doneren en wordt er geschakeld met Art Rooijakkers die verslag doet bij het BN’er-belpanel in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Alleen NPO 1 heeft na de première van Flikken Rotterdam een uurtje ingeruimd voor de tv-actie; RTL 4 en SBS 6 zenden op prime time gewoon amusement uit.

Is zo’n grote ramp dan geen aanleiding voor een grote gezamenlijke televisieshow, zoals NPO 1, RTL 4 en SBS 6 die in het verleden hebben gemaakt? “Ik merk de laatste jaren dat minder de neiging bestaat een grote avond op de drie hoofdnetten NPO 1, RTL 4 en SBS 6 met veel zang en dans neer te zetten“, zegt Peter Kloosterhuis van de NOS in het AD.

Kloosterhuis is als Hoofd Evenementen van de NOS verantwoordelijk voor de gezamenlijke tv-actie van de NPO, RTL en SBS. Volgens hem zitten die stations niet meer te wachten op grote actie-shows met zang en dans. “Je moet je afvragen of dat wel logisch is als het leed van mensen betreft.

Toch is de aandacht er bij deze tv-actie voor Sint-Maarten volgens Kloosterhuis niet minder om. “Iedereen die vandaag tv kijkt komt er mee in aanraking.

Een centrale rol is er weer voor het BN’er-belpanel. “Het blijkt telkens uit onderzoek. André van Duin die om geld vraagt, heeft het meest effect. En spannend, misschien krijg je hem aan de telefoon…?

Het AD-artikel ‘Dat werkt: BN’ers in belpanel’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wikimedia, L74123, Public domain

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen