NPO 1 haalt slecht bekeken Senior Stagiair van de buis

Het eerste tv-programma dat in tv-seizoen 2017-2018 vroegtijdig van de buis gehaald wordt in Senior Stagiair van Omroep MAX op NPO 1. De kijkcijfers waren te laag. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Aflevering twee van Senior Stagiair trok woensdagavond om 22.10 uur slechts 398.000 kijkers (8,0 procent) en dat is echt véél te laag voor NPO 1. Daarom wordt de tv-show van de buis gehaald. “Dat hebben de NPO en MAX gezamenlijk besloten“, zegt een woordvoerder.

Volgens de NPO wist het programma ‘niet het beoogde publiek te bereiken’. “Er wordt gezocht naar een plek in het uitzendschema waarop de doelgroep het programma beter zal kunnen vinden.”

De vier resterende afleveringen worden niet uit de programmering van het themakanaal NPO Best gehaald. Daar is de show elke woensdag om 22.05 uur op zender.

In plaats van Senior Stagiair zendt MAX vanaf woensdag 20 september rond 22.05 uur twee nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht uit, gevolgd door twee herhalingen.

En wat gebeurt er met Sophie?

Op hetzelfde tijdslot op donderdagavond is er nóg een grote flop op NPO 1, namelijk Hotel Sophie met Sophie Hilbrand. Daar keken gisteren slechts 324.000 kijkers (6,6 procent) naar.

Het lijkt erop dat Hotel Sophie hetzelfde lot beschoren is, al is daar nog niets over bekendgemaakt. Het programma staat ook voor volgende week nog gewoon in de schema’s.

Foto: MAX/Roland J Reinders

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen