Net5-ster Arie Boomsma verklaart online exhibitionisme

De opkomst van social media heeft de mens digitaal exhibitionistisch gemaakt: voor sommigen is de Instagram-foto van een gebeurtenis nog belangrijker dan de gebeurtenis zelf. En ook Arie Boomsma laat de rest van de wereld graag met allerlei foto’s en filmpjes zien wat voor een gelukkig leven hij leidt. Het is allemaal natuurlijk een beetje ijdeltuiterij, maar dat geeft men niet graag toe. Als het AD Boomsma vandaag vraagt waarom hij online zo extrovert is, gooit hij het op zijn tv-carrière.

Boomsma stelt dat hij zijn kandidaten op televisie altijd van alles vraagt en daarom voelt hij zich verplicht om ook zijn hele leven op straat te gooien. “Mijn carrière is gebouwd op vertrouwen en zichtbaarheid. Ik stel de mensen in mijn programma’s óók veel vragen, hè. En schuw niet om veel te geven.”

De presentator zet zelfs allemaal foto’s van zijn kindje online. “Ik post de dingen die ik belangrijk, mooi vind, waar ik blij van word. Daar hoort ook mijn gezin bij. Het maakt je volgens mij minder bekende Nederlander, meer als de rest.

Iedereen post op Instagram alleen de gelukkige momenten om zo een sprookjesachtig beeld te creëren. “Een scheef beeld? Denk ik niet. Ik vind het niet gepast om over de zelfmoord van een vriend te twitteren, maar ik ben zelf in interviews vrij open, ook over de verslavingen van mijn broers.”

In de zomer was er wat opschudding toen Boomsma zijn dochter naakt op internet zette, maar daarbij wel haar tepels ‘afplakte’ met wat zonnebloem-emoticons. “Ach, het was blijkbaar komkommertijd in medialand. Ik heb 100.000 volgers. Eén iemand had daar commentaar op en dan gaat het balletje rollen, hè. Maar waarom zou er voor de rest van haar leven een blootfoto op internet staan?

Het AD-interview met Arie Boomsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen