Net5-ster Arie Boomsma verklaart online exhibitionisme

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 10:00

De opkomst van social media heeft de mens digitaal exhibitionistisch gemaakt: voor sommigen is de Instagram-foto van een gebeurtenis nog belangrijker dan de gebeurtenis zelf. En ook Arie Boomsma laat de rest van de wereld graag met allerlei foto’s en filmpjes zien wat voor een gelukkig leven hij leidt. Het is allemaal natuurlijk een beetje ijdeltuiterij, maar dat geeft men niet graag toe. Als het AD Boomsma vandaag vraagt waarom hij online zo extrovert is, gooit hij het op zijn tv-carrière.

Boomsma stelt dat hij zijn kandidaten op televisie altijd van alles vraagt en daarom voelt hij zich verplicht om ook zijn hele leven op straat te gooien. “Mijn carrière is gebouwd op vertrouwen en zichtbaarheid. Ik stel de mensen in mijn programma’s óók veel vragen, hè. En schuw niet om veel te geven.”

De presentator zet zelfs allemaal foto’s van zijn kindje online. “Ik post de dingen die ik belangrijk, mooi vind, waar ik blij van word. Daar hoort ook mijn gezin bij. Het maakt je volgens mij minder bekende Nederlander, meer als de rest.

Iedereen post op Instagram alleen de gelukkige momenten om zo een sprookjesachtig beeld te creëren. “Een scheef beeld? Denk ik niet. Ik vind het niet gepast om over de zelfmoord van een vriend te twitteren, maar ik ben zelf in interviews vrij open, ook over de verslavingen van mijn broers.”

In de zomer was er wat opschudding toen Boomsma zijn dochter naakt op internet zette, maar daarbij wel haar tepels ‘afplakte’ met wat zonnebloem-emoticons. “Ach, het was blijkbaar komkommertijd in medialand. Ik heb 100.000 volgers. Eén iemand had daar commentaar op en dan gaat het balletje rollen, hè. Maar waarom zou er voor de rest van haar leven een blootfoto op internet staan?

Het AD-interview met Arie Boomsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Elvin
6 Reacties op “Net5-ster Arie Boomsma verklaart online exhibitionisme”


 1. Teddy Ruxpingezicht

  Net 5-ster. Dat is net zoiets als Efteling-hooligan.

 2. 80

  Aandachtsziek ventje 😴

  Trekt ook iets te graag altijd zijn shirt uit

 3. shaklibatachat

  Het zal mij aan mijn rectum oxideren. Ik skip dat enge mannetje altijd.

 4. GW

  Ik heb destijds “nipplegate” (bij gebrek aan een betere term) voorbij zien komen op RTL Boulie. Het was me echt compleet ontgaan. Geen idee wie Romy Boomsma was tbh.

  Als je een blik op haar instagram-account werpt zie je dat ze bijna alles uit haar privéleven deelt. Foto’s van haar kind, huwelijk, huis etc. Maar er vervolgens een mening over hebben die anders is dan “ooh en ah” is dan opeens negativisme. Echt waar tuttebel? Je gooit praktisch je hele leven op instagram “kijk naar mij, kijk naar mij!” en dan is een van de vele honderden reacties kennelijk niet een van totale adoratie en dan in de welbekende narcistische “kritiek is negativisme-reflex” schieten. Haha.

  Ook die opmerking van Boomsma dat de negatieve reacties op zijn Holy Soda-reclame waren gebaseerd op jaloezie slaat echt alles. Nee het was gewoon een k*t-reclame Arie.

  Narcisten zijn zo hilarisch transparant en voorspelbaar. Next.

 5. arie

  Boomsma: “Net 5 ster “????

  Welk programma wat hij gemaakt heeft was nou geen flop ?

  Ster?an me hoela!!

 6. Sidonia

  “Maar waarom zou er voor de rest van haar leven een blootfoto op internet staan?”
  Nou, Arie, door de foto gewoon niet te plaatsen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.