Monic Hendrickx choqueert: ‘Met bus naar Zaandam’

Monic Hendrickx is ondanks haar status als bekende Nederlander onlangs met het openbaar vervoer van Amsterdam naar Zaandam gegaan. Dat geeft de actrice toe in gesprek met Het Parool. Hendrickx heeft de andere mensen in de bus behoorlijk verrast met haar verschijning. Volgens haar denken mensen ten onrechte dat BN’ers allemaal miljonair zijn. “Ik zat laatst in de bus van Zaandam naar Amsterdam en toen zei een mevrouw: ‘Ik dacht dat jullie alleen in dure auto’s rondreden?‘”

Het is een misvatting, legt de actrice uit. “Dat beeld bestaat blijkbaar, maar ik reis graag met het openbaar vervoer en mijn galajurken leen ik meestal. Ik ben niet zo van de glamour.”

De showwereld is op een bepaalde manier gebakken lucht, geeft ze aan. “Het is heel aantrekkelijk in dat sprookje te geloven, maar het is niet reëel.”

Overigens blijft Hendrickx gewoon met de bus en de tram gaan. Ze is geen Justin Bieber of Jan Smit en kan nog gewoon over straat. “Dat is een ander kaliber. Ik heb met Jan gewerkt voor de film Het bombardement en hij kan echt niet normaal over straat.”

Ik ben een beetje bang voor de bekendheid die Kroongetuige gaat brengen. Van de andere kant: ik zit al op 1 miljoen kijkers met Penoza, dus mochten er bij Kroongetuige nog een miljoen bij komen, dan moet ik dat ook aankunnen.”

Het Parool-interview met Monic Hendrickx kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Pief Weyman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen