Dit zijn de laatste bestemmingen van Erica op Reis

Het is bekend naar welke twee landen Erica Terpstra af gaat reizen voor de twee allerlaatste afleveringen van haar programma Erica op Reis. Het gaat om China en Vietnam. Dat heeft de presentatrice vrijdag bekendgemaakt in Tijd voor MAX. Dat ze naar China zou gaan was al even bekend, maar de tweede bestemming was nog onduidelijk. Aanvankelijk wilde ze met haar team namelijk naar Zuid-Korea, maar vanwege de spanningen in de regio ontstond daar twijfel over.

De eerste reis gaat naar China. “Ik heb sinologie gedaan, niet afgemaakt, maar ik haal nu in een cursus Chinees Op Maat mijn Chinees weer op en de eerste zin die ik nu in het Chinees uitspreek in Shanghai is: ‘Heeft u Peking Eend?’ Het wordt echt een topprogramma. Ik ga er extra mijn best voor doen.”

Voor de tweede reis zouden we naar Zuid-Korea gaan. We hebben heel erg zitten aarzelen. Het probleem is: als de spanning oploopt en je niet meer kunt gaan, dan heb je geen tijd meer om een andere reis voor te bereiden. We hebben eergisteren de knoop doorgehakt, dus dit is een primeur: we gaan nu naar Vietnam. Dat is heel bijzonder.”

De Vietnam-aflevering is het sluitstuk van Erica op Reis. “We hebben het programma in hoofdlijnen gezet, maar het is echt de moeite waard.”

Komt het programma daarna echt nooit meer terug? “Ik heb een heel prettig interview gehad met Jan Slagter voor jullie mooie omroepblad. Daar zei hij: ‘Nooit is natuurlijk nooit nooit, misschien volgend jaar…’

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen