Arie: ‘Voor Net5 is 400.000 kijkers al heel goed’

Voor Arie Boomsma begint het nieuwe tv-seizoen pas deze week. Vanavond begint hij op Net5 als presentator van Grenzeloos Verliefd en morgen is hij te zien met het nieuwe Arie En De Kleine Mensen. Uiteraard verwacht de tv-ster geen miljoenenscores op deze kleine zender. “Ik weet dat als er 400.000 mensen kijken, ik het al heel goed doe. Op NPO 3 doet een goed programma 600.000 of 700.000. Maar sowieso, ik maakte al nooit miljoenenknallers“, zegt de presentator in Metro.

Kijkcijfers zijn niet alles voor Boomsma. “Ik ben heus trots als er veel mensen naar mijn programma kijken, maar ik heb door de jaren heen geleerd dat het niet mijn maatstaf is. Het is veel belangrijker of het goed geworden is.”

Toch hoopt hij wel dat Net5 een beetje in de lift omhoog gaat. “Om samen met Net5 te bedenken hoe meer tv-kijkers de zender zouden kunnen vinden, dat zou ik een hele leuk uitdaging vinden.”

Hij is helemaal in zijn sas bij de SBS-zender. “Ik heb nu een portefeuille met alléén maar programma’s waar ik volledig achter sta, die ik mooi vind en bij me passen. Eerder maakte ik voor de zender The Island, daar kon ik mijn ziel nog niet helemaal inleggen. Dat was ‘minder typisch Arie’.”

Nu gaat het met mijn overzichtelijke pakket heel lekker. Bij de KRO maakte ik soms zes, zeven programma’s per jaar. Ik zat er veilig, maar het was veel.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen