AD en Parool slachten Dwars Door De Week af

Geplaatst op Tue 19 Sep 2017 om 10:10

Het AD en Het Parool zijn niet onder de indruk van Dwars Door De Week, de nieuwe satirische zaterdagavondshow van Sophie Hilbrand op NPO 1. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Tv-recensent Angela de Jong van het AD vond het zwaar tegenvallen. “Hoe zou de nabespreking van de eerste aflevering van Dwars door de Week zijn verlopen? Hebben Sophie Hilbrand en de cabaretiers elkaar in de ogen gekeken en eerlijk toegegeven dat het niet goed genoeg was?

Of – en dat vrees ik eigenlijk – zijn ze elkaar highfivend in de armen gevallen? Want tijdens de uitzending zaterdag moesten ze ook steeds lachen om hun eigen grapjes. Zij vonden het met z’n allen kennelijk écht geestig wat ze hadden bedacht, dat was nog het pijnlijkst om te zien“, vervolgt ze.

De Jong beseft dat satire niet makkelijk is, maar: “Over Dwars door de Week hadden ze toch iets langer moeten brainstormen. De teksten waren niet goed genoeg, de grappen ronduit flauw.”

De persiflages waren van het niveau Kanniewaarzijn, stelt De Jong. “En nee, dat is geen compliment.”

En dan waren er ook nog eens de jongens van Streetlab die overal opduiken. “Een irritant trucje dat de publieke omroep heeft gekopieerd van RTL, dat ook in alle shows steeds weer hetzelfde clubje RTL-sterren plugt.”

‘Han Lips’ van Het Parool is ook niet onder de indruk. “De nieuwe satirische show Dwars door de week zakt al meteen door het ijs”, zegt hij. “Lips moest slechts één keer glimlachen, bij de vraag over een reeks vrouwennamen: is het een orkaan of een ex van Johnny de Mol?

De AD-recensie kunt u hier lezen via Blendle, de Parool-recensie hier via Blendle.

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “AD en Parool slachten Dwars Door De Week af”


 1. Annoniemus

  Was ook niet om te harden , zo slecht !!!

 2. echtwaar

  Ze hebben helemmal gelijk, het was heel slecht. En eigenlijk is Sophie Hilbrand het slechtst van allemaal. Slaat gewoon totaal niet aan, die moet iets anders gaan doen

 3. pepe

  dramatisch maar dan echt

  Als Sophie niet over seks praat is ze uit haar confortzone

  ze lepelt teksten op van de autocue waardoor je een grap van kilometers aan ziet komen

  de grappen waren niet goed

  de imitaties waren misschien nog slechter (nou ok die Linda de Mol klopt natuurlijk maar dat is dan het talent van Plien) )

 4. Margot

  De Kwis is van een veel hoger niveau. Dit ging helemaal nergens over…

 5. xander

  Zei ik ook al toen ik het keek: Kanniewaarzijn!

  Nog een week, daarna is het van de buis.

 6. Mieke

  Och zijn maar BNNertjes weten niet beter dan kwetteren

 7. thom

  Heb met plaatsvervangende schaamte zitten kijken. De typetjes waren te flauw voor woorden, zelfs een routinier als Paul Groot zag je worstelen met zijn rol in het programma en Sophie past inderdaad voor geen meter in dit format. Grootste probleem voor de makers zal waarschijnlijk de tijdsdruk zijn geweest waarin dit programma tot stand moest komen, is voor veel makers echt niet meer te doen tegenwoordig met onder druk staande budgetten en wispelturige netmanagers…

 8. Brimstig

  Dit was echt heel, heel slecht.

 9. Ron

  Ik geef het nog wel even de kans, maar het was zeker een slecht begin.

 10. Papegaaitje leef je nog.

  Was inderdaad heel, heel slecht. Ik heb het zelfs niet uitgekeken. Wat een afgang.

 11. Krezus Jistus

  Ze hebben niet genoeg nagedacht over het spelelement. Dat is nu niks met die twee Streetlab-makkertjes.

 12. joost

  We moeten toch echt eens constateren dat die Sophie Hilbrand een totaal mislukt figuur op de TV is.
  Het is het zoveelste programma van haar dat faalt.
  Dit was echt de aller slechtste TV sinds jaren die je maar kunt voorstellen.

  We moeten eens veel kritischer kijken voordat we belasting geld door de NPO in dit soort mislukte mensen te stoppen.

 13. Alex

  Enkel het decor/vormgeving was erg goed gelukt.

 14. X

  @Ron: Hetzelfde geldt voor mij. Ben na 5 minuten weggezapt. Ben geen Sophie hater maar dit kan ze niet. Probeer het nog een keer, misschien wat opgestoken vd kritiek dat hopen we maar, het was écht niet om aan te zien.

 15. lekker@gmail.com

  Kanniewaarzijn is een verademing in vergelijking met deze bagger. En ja dat is een compliment Angela

 16. Sean

  Wie had dan ook bedacht dat Sophie Hilbrand leuk is? Die vrouw is sowieso ongemakkelijk om naar te kijken. Ze presenteert als een zenuwachtige brugklasser die een presentatie voor de klas moet doen.

 17. Abel

  Ik vond het ook absoluut niet om aan te zien, maar zal aflevering 2 en 3 ook nog wel kijken om te zien of het verbetert. Niet dat ik sta te trappelen, want ik denk dat het daarna echt over en uit is voor mij.

 18. Sjaak

  Sophie presenteerde toch ook Woensdag, Gehaktdag?
  Dit is minstens zo slecht als dat programma.

  Het enige programma wat nog slechter is: Padoem Patss. Ik hoop dat dat noooooooit meer terugkeert. Dan nog liever Patty Brad Pats.

 19. Fan

  Dat was een slecht programma.

 20. Piet Goedegebuur

  Ik heb het niet gezien maar vond het ook slecht. Misschien kunnen ze de schrijvers van de eindstukjes van Man Bijt Hond weer eens opsnorren. Ons kent ons. Met Ottolien Boeschoten, Elise Beuger en Bert Walthaus. Dat was wel aardig. Waar zijn die schrijvers?

 21. J@n

  Van tevoren bedacht ik me ‘satirisch programma? ben benieuwd, want sinds Koefnoen heb ik dat niet meer gezien’, met uitzondering van Zondag met Lubach!
  En inderdaad: heb het ook nu niet gezien. Geen enkel satirisch moment gezien of gehoord, alleen slechte en flauwe ‘humor’!

 22. Fan

  Eerlijk is eerlijk: de typertjes vielen zwaar tegen. Maar Sophie vond en vind ik een meer dan prima presentatrice. Snap echt niet waarom ierdereen zo overdreven negatief reageert. Wat dit prograam betreft: dat ligt echt niet aan de presentator maar gewoon de hele opzet

 23. Senip

  @Sjaak

  Padoem patsss is echt evele malen beter dan Dwars door de week. En vele malen goedkoper om te maken.

 24. robb

  Stoppen en op nieuw beginnen ,het is ook onbegrijpelijk dat dit is goedgekeurd door de Vara en Klein.

 25. Jan

  Kan er eigenlijk niet over meepraten want ik heb het nog geen 10 minuten volgehouden…

 26. Sjaak

  @senip Lol. Een paar mannen die niet kunnen articuleren een moppenboekje laten voorlezen? Een slechter format heb ik nog nooit gezien.

 27. R

  Sun 17 Sep 2017 om 10:36
  Vanaf de eerste minuut was Dwars door de week gedoemd om te mislukken. Het begon al met de slechtste imitatie van Ronald de Boer ooit.

  Sophie is totaal verkeerd gekozen voor dit programma en eigenlijk voor heel NPO1. Daar past ze niet bij. Het spel is veel te langdradig en zou beter met onbekende Nederlanders gespeeld kunnen worden. Dit vanwege de imitaties van bekende Nederlanders. Doordat het spel met echte bekende Nederlanders wordt gespeeld en afwisseld wordt met imitaties van bekende Nederlanders krijg je eigenlijk een hele rare situatie. Een die niet goed werkt

  Dan het cabaret team. Het is een verkeerde gedachte dat een cabaretier ook altijd (bekende) typetjes kan doen. Vooral Tim Kamps en Roel Bloemen waren tenenkrommend. Lichtpuntjes zijn Plien van Bennekom, Paul Groot en Owen Schumacher. Die het wel kunnen maar nu totaal niet uit de verf komen. Dwars door de week is echt een degradatie voor deze drie.

  BNN-VARA zou er goed aan doen om meteen de stekker uit Dwars door de week te trekken. Ze kunnen beter werken aan vernieuwde Kopspijkers. Men moet daar lang de tijd voor nemen. Grotendeels met het oude team van het programma en met Joep van Deudekom als presentator. Misschien met Rob Urgert.

  Vanaf aanstaande zaterdag gewoon verder gaan met het alweer afgebroken seizoen van Ik Vertrek.

 28. Bart

  Ging niet goed met me naam intypen hierboven. Had dit zaterdag al deels gepost maar ging niet goed met kopiëren. Maar dat onder r is dus van mij en niet van r.

 29. Winnie de Poeha

  Het moet nog groeien, Koefnoen was ook niet sterk in het begin. Het heeft nog een lach of ik schiet gehalte en die luide knop mag ook wel wat minder. De typetjes waren goed zeker die van Hiddema! Het moet was serieuzer gebracht worden, dan kan het wel wat worden. Kanniewaarzijn heeft goede acteurs maar het lijkt wel alsof voor mensen met een beperking gemaakt is zoals Knoop in je zakdoek. Maar goed het gaat al ff mee en je moet ermee leren kijken. Ik geef “Dwars” nog een kans.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.