AD en Parool slachten Dwars Door De Week af

Het AD en Het Parool zijn niet onder de indruk van Dwars Door De Week, de nieuwe satirische zaterdagavondshow van Sophie Hilbrand op NPO 1. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Tv-recensent Angela de Jong van het AD vond het zwaar tegenvallen. “Hoe zou de nabespreking van de eerste aflevering van Dwars door de Week zijn verlopen? Hebben Sophie Hilbrand en de cabaretiers elkaar in de ogen gekeken en eerlijk toegegeven dat het niet goed genoeg was?

Of – en dat vrees ik eigenlijk – zijn ze elkaar highfivend in de armen gevallen? Want tijdens de uitzending zaterdag moesten ze ook steeds lachen om hun eigen grapjes. Zij vonden het met z’n allen kennelijk écht geestig wat ze hadden bedacht, dat was nog het pijnlijkst om te zien“, vervolgt ze.

De Jong beseft dat satire niet makkelijk is, maar: “Over Dwars door de Week hadden ze toch iets langer moeten brainstormen. De teksten waren niet goed genoeg, de grappen ronduit flauw.”

De persiflages waren van het niveau Kanniewaarzijn, stelt De Jong. “En nee, dat is geen compliment.”

En dan waren er ook nog eens de jongens van Streetlab die overal opduiken. “Een irritant trucje dat de publieke omroep heeft gekopieerd van RTL, dat ook in alle shows steeds weer hetzelfde clubje RTL-sterren plugt.”

‘Han Lips’ van Het Parool is ook niet onder de indruk. “De nieuwe satirische show Dwars door de week zakt al meteen door het ijs”, zegt hij. “Lips moest slechts één keer glimlachen, bij de vraag over een reeks vrouwennamen: is het een orkaan of een ex van Johnny de Mol?

De AD-recensie kunt u hier lezen via Blendle, de Parool-recensie hier via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen