Victor Reinier nuanceert uitspraken over Flikken-budget

Victor Reinier kwam in juni pislink uit de hoek in het AD toen hij over het budget van Flikken Maastricht sprak, maar nu nuanceert hij zijn uitspraken. Dat was vanochtend te horen in Goeiemorgen Lex op Radio 10. Reinier riep dat er mensen bezig zijn ‘de serie af te knijpen’ en dat overuren van crewleden niet betaald werden. Nu: “Die lucht is enorm geklaard. Dat uitknijpen was wel een heel fijn woord wat ze toen in het AD hebben gebruikt. Ik zei: ‘Iedereen moet betaald worden voor wat hij doet.’”

Het lijkt allemaal wel mee te vallen. “Niemand wordt uitgeknepen. Het is geen sweatshop, zoals ze het noemen. Het zijn allemaal volwassen mensen die en contract tekenen. Je kunt weglopen wanneer je wil.”

Er is wel een líchte ergernis bij Reinier. “Ik zei alleen: ‘Het zou mooi zijn als we weer een budget krijgen waarbij iedereen betaald krijgt wat hij hoort te verdienen.’ Dat is volgens mij al lang geregeld.”

Ik heb over twee weken gesprekken om eens te kijken hoe we met seizoen 13 aan de slag moeten. Laat ik het zo zeggen: het komt er nog niet, maar het zit wel een soort van in de pijpleiding.”

Het twaalfde seizoen staat al op band, maar een uitzenddatum is nog niet bekend.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen