Roelof Hemmen terug op buis als host tv-experiment

Geplaatst op Wed 09 Aug 2017 om 10:00

Roelof Hemmen is in september weer even te zien op het televisiescherm. De oud-presentator van het RTL Nieuws heeft een televisieklus aangenomen voor National Geographic Channel. Dat heeft het station laten weten. De nichezender staat op 11 september volledig in het teken van The Verdict, een Duits tv-experiment dat nu wordt voorgelegd aan Nederlandse en Vlaamse kijkers. Kijkers beslissen live mee over het lot van een piloot die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschoot.

The Verdict draait om een krankzinnig dilemma: mag een gekaapt passagiersvliegtuig neergeschoten worden om te voorkomen dat het zich in een volgepakt voetbalstadion boort? Dat is de grote vraag in de rechtszaak tegen majoor Lars Koch.

Een vliegtuig met 164 passagiers aan boord wordt gekaapt door terroristen en stevent af op een voetbalstadion met 70.000 mensen. Tegen de orders van zijn bevelhebber in besluit majoor Lars Koch om het vliegtuig neer te halen. Het oordeel is nu aan het publiek: is Lars Koch een held of een moordenaar?

Het tv-experiment was vorig jaar in Duitsland te zien onder de naam ‘Terror, Ihr Urteil’. Een meerderheid van het kijkerspubliek sprak Koch toen vrij. Nu is het de beurt aan Nederland en Vlaanderen.

De film kent korte onderbrekingen waarin live wordt geschakeld naar de studio. Daar bespreekt presentator Roelof Hemmen de keuze vanuit verschillende hoeken met een aantal deskundige gasten. Onder anderen Dick Berlijn (F-16 piloot en voormalig Commandant der Strijdkrachten), Bas Haring (filosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden) en Mark de Wit (ooggetuige van de aanslag op vliegveld Zaventem) zijn te gast.

Vervolgens kunnen de kijkers live stemmen hoe zij op dat moment oordelen en kiezen zij uiteindelijk welke afloop de film krijgt: schuldig of onschuldig. Stemmen kan via de Facebook-pagina van National Geographic.

The Verdict is op maandag 11 september om 20.30 uur te zien op National Geographic. Tien dagen later begint ook een toneelversie van het tv-experiment.

Foto: RTL Nieuws
8 Reacties op “Roelof Hemmen terug op buis als host tv-experiment”


 1. Galland Erjaard

  Klinkt interessant.

 2. Duiker64

  en ze vonden 11 september wel een passende datum over een programma over een vliegtuigkaping?

 3. Ruud

  Gelijktijdig gaan een theatershow over hetzelfde thema/gebaseerd op hetzelfde in premiere. Onder anderen Clairy Polak is daarin te zien. Het heet Terror.

 4. Olga

  Bizar dat ze dit uitgerekend op 11 september uitzenden, beetje misplaatst?

 5. graaier

  @Olga

  Wat heeft Sint Maarten snoepophaalavond er nou mee te maken?

 6. anoniem

  @ graaier ben je zo dom of doe je net alsof???

 7. graaier

  @anoniem

  Want?

 8. Han

  Hij heeft meer uitstraling dan wie dan ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.