Rik van de Westelaken nieuwe presentator Vermist

Rik van de Westelaken volgt Jaap Jongbloed op als presentator van Vermist, dat na een afwezigheid van bijna drie jaar verhuist van NPO 1 naar SBS 6. Dat heeft de zender laten weten. Vermist gaat bij de commerciële zender verder onder de naam Team Vermissingen. Thijs Zeeman, Gallyon van Vessem en misdaadjournalist Jens Olde Kalter maken de reportages op locatie en kunnen tijdens de live uitzendingen langskomen om over specifieke cases te praten.

Het recept blijft hetzelfde: de makers hopen met hulp van de kijker om vermissingszaken op te lossen. En dat is hard nodig. “Jaarlijks worden meer dan 40.000 vermissingen doorgegeven aan de politie“, zegt een woordvoerder van SBS.

De tv-zender springt in op het gat dat Vermist heeft achtergelaten. “Na het stoppen van het programma Vermist, zijn de makers nu aan de slag gegaan om met Team Vermissingen achterblijvers te helpen bij het zoeken naar hun dierbaren.”

Het verleden leert dat meer dan de helft van vermissingszaken waar aandacht aan wordt besteed, in een stroomversnelling komen of worden opgelost.”

De eerste live-uitzending is op woensdag 11 oktober maar via de site www.sbs6.nl/teamvermissingen kan men nu al nieuwe vermissingen melden en tips achterlaten.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen