Marc en Wouke boteren niet in RTL Summer Night

Marc van der Linden en Wouke Scherrenburg waren woensdagavond samen uitgenodigd in RTL Summer Night om te praten over de overleden vader van koningin Máxima, maar de twee hadden absoluut geen klik. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De twee verschilden al van mening over de reputatie van Jorge Zorreguieta, maar botsten al helemaal toen het gesprek op een gegeven moment over Máxima’s beroemde uitspraak ‘hij was een beetje dom’ ging.

Volgens Van der Linden was die uitspraak niet spontaan, maar ingestudeerd. “Dit is een heel mooi acteerwerkje geweest, want dit is voorgesproken. Ze wisten dat die vraag kwam. Eerst zou Willem-Alexander zeggen: ‘Ik was een beetje dom.’ Toen herhaalde Máxima dat bij het voorgesprek en dat vond iedereen zo grappig met haar Spaanse experiment. Toen hebben ze besloten dat Máxima dat zou zeggen.”

Van Scherrenburg noemde dat niet helemaal waar. Van der Linden wilde echter zijn verhaal doordrammen en pakte op een gegeven moment de arm van Van Scherrenburg vast. “Je hoeft me niet…. Ik loop niet weg, ik loop niet weg“, zei ze daarop.

Zij kent een andere versie van het verhaal. “Het is niet helemaal zo. Ze hebben wel geoefend. Wim Kuiken, die bij alle voorbereidingsgesprekken is geweest, zei dat hij zou zeggen: ‘Het was stom.’ Toen riep iemand vlakbij de tafel: ‘Ja, het was inderdaad wel een beetje dom.’ Dat is niet echt doorgedacht, het is daar gebleven. Zij heeft dat wel onthouden. Toen schoot het haar op dat moment binnen dat het in die ruimte was gezegd.

Máxima is spontaner dan Van der Linden nu neerzet, aldus Van Scherrenburg: “Ik geloof het ook, want het hele kenmerkende van Máxima is het hele spontane van haar. Het borrelt in haar op en het knalt eruit.”

Aan het eind van het gesprek zei Beau van Erven Dorens tegen het duo: “Jullie moeten even met elkaar klinken, hè? Dat is ons poldermodel. Zo doen wij dat in Nederland.

Een deel van het fragment:

Foto: RTL Summer Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen