Marc en Wouke boteren niet in RTL Summer Night

Geplaatst op Thu 10 Aug 2017 om 10:26

Marc van der Linden en Wouke Scherrenburg waren woensdagavond samen uitgenodigd in RTL Summer Night om te praten over de overleden vader van koningin Máxima, maar de twee hadden absoluut geen klik. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De twee verschilden al van mening over de reputatie van Jorge Zorreguieta, maar botsten al helemaal toen het gesprek op een gegeven moment over Máxima’s beroemde uitspraak ‘hij was een beetje dom’ ging.

Volgens Van der Linden was die uitspraak niet spontaan, maar ingestudeerd. “Dit is een heel mooi acteerwerkje geweest, want dit is voorgesproken. Ze wisten dat die vraag kwam. Eerst zou Willem-Alexander zeggen: ‘Ik was een beetje dom.’ Toen herhaalde Máxima dat bij het voorgesprek en dat vond iedereen zo grappig met haar Spaanse experiment. Toen hebben ze besloten dat Máxima dat zou zeggen.”

Van Scherrenburg noemde dat niet helemaal waar. Van der Linden wilde echter zijn verhaal doordrammen en pakte op een gegeven moment de arm van Van Scherrenburg vast. “Je hoeft me niet…. Ik loop niet weg, ik loop niet weg“, zei ze daarop.

Zij kent een andere versie van het verhaal. “Het is niet helemaal zo. Ze hebben wel geoefend. Wim Kuiken, die bij alle voorbereidingsgesprekken is geweest, zei dat hij zou zeggen: ‘Het was stom.’ Toen riep iemand vlakbij de tafel: ‘Ja, het was inderdaad wel een beetje dom.’ Dat is niet echt doorgedacht, het is daar gebleven. Zij heeft dat wel onthouden. Toen schoot het haar op dat moment binnen dat het in die ruimte was gezegd.

Máxima is spontaner dan Van der Linden nu neerzet, aldus Van Scherrenburg: “Ik geloof het ook, want het hele kenmerkende van Máxima is het hele spontane van haar. Het borrelt in haar op en het knalt eruit.”

Aan het eind van het gesprek zei Beau van Erven Dorens tegen het duo: “Jullie moeten even met elkaar klinken, hè? Dat is ons poldermodel. Zo doen wij dat in Nederland.

Een deel van het fragment:

Foto: RTL Summer Night
26 Reacties op “Marc en Wouke boteren niet in RTL Summer Night”


 1. NV-H

  Beau was tenenkrommend kinderachtig

 2. arie

  Wouke,: “ach mens ga toch koken !

  Fortuyn had al een hekel aan je en dat zegt wat.
  Ongelofelijk dat zij nog een podium krijgt.

 3. Wolter

  Tussen V.d.Linden en Peter de Vries klikt het ook nooit. 2 haantjes.

 4. ron

  Ja, niet alleen de kilo van Marc zijn er af, maar ook zijn verstand is die kwijt geraakt.

 5. echtwaar

  Marc van der Linden, wanneer gaat hij nou eens eindelijk echt afvallen? Ziet er toch niet uit!

 6. Walter

  Wouke Scharenburg staat in top 10 met vreselijkste (in levende) personen die op tv verschijnen. Sylvana Simons staat ook in deze top 10…

 7. tja tja

  deze 2 zijn leugenaars. alles wat ze vertellen is geen nieuws. marc en wouke ik heb nooit iets van jullie gehoord dat ik niet wist. jullie houden de boel voor de gek. Gelukkig heeft astrid jinek gisteren tegen gesproken. nee zo is dat niet gegaan. in plaats van ja je hebt gelijk. mee lopers!!!!!!

 8. ha

  Waarom moet men tegenwoordig overal en altijd ”een klik” met elkaar hebben? Verschil van mening MOET er zijn!

 9. Kirth Gersen

  Wat een vetklep!

 10. Han

  @Kirth Gersen Waar kom jij dan eens in de zoveel tijd vandaan hier?

 11. B

  Het is juist goed, als een gesprek een beetje ‘schuurt’ aan een talkshowtafel. Houdt het spannend. Ik heb ervan genoten.

 12. Pim

  @ha en B Eens!
  @NV-H Beau doet het beter dan Humberto

 13. josdays

  En Walterrrrrr, jij staat op nummer 1: proficiat!

 14. Peter Poot

  Geen sympathieke dame !

 15. Hooftstraat

  Marc van der Linden wat ben jij een verrukkelijk lekker ding zeg!!! Ff googelen en ik kom achter dat jij al een vriendin hebt, she is so Lucky!

 16. Floddero Flunk

  Dat Marc zsm weer moddervet mag worden. En Wouke, mens…ga toch koken.

 17. Pauline25

  Ik dacht dat hij 60 kilo was afgevallen, weinig van te zien, nog steeds moddervet of het is overtollige huid die duidelijk in de weg zit.

 18. koen

  Marc zat er ook continue door heen te praten.

 19. Flits Bom

  Was zij niet een keer dronken op de radio te horen?

 20. anonymous

  Wouke is een heks.

 21. Mark

  …met haar Spaanse experiment. (???)

  MC moet ook nog NL leren. Moet toch zijn met haar Spaanse accent?

 22. animo

  Marc van der Linden is een echte rechtse bal alles wat krom is recht praten,als je in een kabinet van Videla gaat zitten deug je niet.

 23. Oja? JA !!

  @pauline 25
  Waarschijnlijk ben jij van nature heel erg slank.
  Je kunt natuurlijk ook zeggen dat het heel knap is dat hij al zoveel kilo kwijt uur in plaats van zo’n domme opmerking te typen

 24. De Leeuw

  @B 11:39;
  Helemaal mee eens!

  Wie heeft toch die kop bedacht?
  Tjongejonge, die snapt werkelijk niets van talkshows!!

 25. Een ander geluid

  Dat “hij was een beetje dom”vooraf bedacht was al eerder onthult. Dacht in de documentaire over Wim Kok o.i.d.

 26. Een ander geluid

  Het was in Andere tijden.

  In Andere Tijden bevestigde Wim Kuijken, destijds de hoogste ambtenaar op het ministerie van Algemene Zaken, dat het geen spontane opwelling was van Máxima, maar dat deze tekst van tevoren met haar was besproken. “Af en toe reik je iets aan. Dan sta je bij een tafel en dan zeg je: je zou ook kunnen zeggen: ‘het was een beetje dom’.”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.