Joost Prinsen (75) weigert rol in GTST

Geplaatst op Sun 13 Aug 2017 om 11:03

Joost Prinsen (75), bekend als acteur en van het tv-programma Met Het Mes Op Tafel, zou een rol in de RTL 4-hitserie Goede Tijden Slechte Tijden weigeren. Dat vertelt hij in het AD. Prinsen gaf de presentatie van Met Het Mes enkele jaren geleden over aan Herman van der Zandt. “Hij mist de televisie niet. “Nee. Wat ik zou missen is als ik niet meer af en toe toneel kan spelen. Presenteren van Met het mes op tafel niet, dat heb ik 400 afleveringen gedaan, dat kan ik. Een rol is elke keer nieuw.”

Je kunt steeds iets anders ontdekken in een rol, aldus Prinsen. “Al is het een kleine rol, een onnozele of een grote rol, elke rol moet je veroveren. Ik wil niet meer negentig keer door het land, maar ik zou het erg vinden als ik helemaal niet meer zou kunnen spelen.”

Vooral het spelen met goede acteurs inspireert, zegt hij. “Loes Luca zegt altijd: ‘Ik vraag niet naar het stuk, maar naar de mensen die erin zitten’. Dat doe ik ook. Ik wil alleen nog spelen met mensen die wat kunnen. Ik ben liever de slechtste bij goede mensen dan de beste bij slechte.”

Als je ziet dat je met Frits Lambrechts of zo werkt, zoals onlangs voor een tv-serie, dan weet je dat het wel goedkomt. Maar er zijn ook mensen met wie je niet wilt staan; een rolletje in Onderweg naar Morgen of Goede Tijden zou ik niet aannemen. Daar acht ik mijzelf te goed voor“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: VARA/DWDD
12 Reacties op “Joost Prinsen (75) weigert rol in GTST”


 1. Ruud

  Onderweg naar Morgen is gelukkig ook pas sinds mei 2010 gestopt haha

 2. A.Zijn

  “Daar acht ik mijzelf te goed voor“ , hahaha aldus Jef Alberts.

 3. Pim

  Leuk ook dat Frits Lambrechts zelf in GTST heeft gespeeld. Goede tijden, slechte tijden Televisieserie – Willem Kelder (1990-1991, 1993)

 4. Harry

  GTST is een plebs serie daar staat Joost Prinsen boven.

 5. Hoezo

  A.Zijn ben je dement ofzo

 6. Koen

  Gelukkkig zou hij ook niet worden gevraagd.

 7. Yoshi

  Als hij gevraagd wordt stop ik met gtst.

  Deze man was al verschrikkelijk irritant in die hysterische sketches van het Klokhuis.

  Hopelijk is hij niet vergeten waar o.a. Reinout Oerlemans , Katja Schuurman , Georgina Verbaan, Is Hoes, Angela Schijf en Rick Engelkes vandaan komen.

  Die hoefde gelukkig geen sketches voor het Klokhuis te doen na hun gtst tijd.

 8. Harry

  Hopelijk is hij niet vergeten waar o.a. Reinout Oerlemans , Katja Schuurman , Georgina Verbaan, Is Hoes, Angela Schijf en Rick Engelkes vandaan komen.

  Die lagen in de goot

 9. Bob

  Onder welke steen heb je gelegen als je niet weet dat Onderweg naar morgen al 8 jaar niet meer op zender is.
  Triest zo’n man!

 10. Hopjesvla

  Zo te zien zijn ‘Harry’ en ‘Yoshi’ op deze site dezelfde persoon Haha.

  Oops, door de mand gevallen dus. Wat triest zeg!!!

 11. M

  @Hopjesvla

  Shit, jij bent wel heel erg dom, hè!

 12. Harry Manshanden

  Die Erik Engerd toch…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.