Joost Prinsen (75) weigert rol in GTST

Joost Prinsen (75), bekend als acteur en van het tv-programma Met Het Mes Op Tafel, zou een rol in de RTL 4-hitserie Goede Tijden Slechte Tijden weigeren. Dat vertelt hij in het AD. Prinsen gaf de presentatie van Met Het Mes enkele jaren geleden over aan Herman van der Zandt. “Hij mist de televisie niet. “Nee. Wat ik zou missen is als ik niet meer af en toe toneel kan spelen. Presenteren van Met het mes op tafel niet, dat heb ik 400 afleveringen gedaan, dat kan ik. Een rol is elke keer nieuw.”

Je kunt steeds iets anders ontdekken in een rol, aldus Prinsen. “Al is het een kleine rol, een onnozele of een grote rol, elke rol moet je veroveren. Ik wil niet meer negentig keer door het land, maar ik zou het erg vinden als ik helemaal niet meer zou kunnen spelen.”

Vooral het spelen met goede acteurs inspireert, zegt hij. “Loes Luca zegt altijd: ‘Ik vraag niet naar het stuk, maar naar de mensen die erin zitten’. Dat doe ik ook. Ik wil alleen nog spelen met mensen die wat kunnen. Ik ben liever de slechtste bij goede mensen dan de beste bij slechte.”

Als je ziet dat je met Frits Lambrechts of zo werkt, zoals onlangs voor een tv-serie, dan weet je dat het wel goedkomt. Maar er zijn ook mensen met wie je niet wilt staan; een rolletje in Onderweg naar Morgen of Goede Tijden zou ik niet aannemen. Daar acht ik mijzelf te goed voor“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: VARA/DWDD

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen