Jinek zegt Elvis-zanger af: ‘Jij bent niet verkleed’

Eva Jinek staat vanavond in haar talkshow stil bij het feit dat Elvis Presley alweer veertig jaar geleden overleden is. Daarbij zitten er op de bank in het publiek vier Elvis-impersonators. Eén daarvan zou de Groesbeekse zanger William Smulders zijn, maar hij is inmiddels afgezegd. De reden: hij verkleedt zich niet als Elvis. En dat stelt de zanger behoorlijk teleur, geeft hij aan in gesprek met De Gelderlander. “Ik zie het niet zitten om daar in een wit Elvispak aan tafel te zitten. Dat gaat me te ver.”

Smulders zingt sinds jaar en dag liedjes van Presley, maar loopt niet rond in witte pakken met een Elvis-kuif. “Ik zing op een geheel eigen wijze nummers van hem en maak ook heel veel eigen muziek. Een imitator ben ik niet.

De zanger heeft de sms van Jineks redacteur Eline online geplaatst: “Het item over Elvis gaat door, maar er is besloten dat we toch graag artiesten in de studio willen die zich ook uitdossen zoals Elvis, dus dat is toch een andere insteek dan hoe jij optreedt..

Dus ontzettend bedankt dat je hebt meegedacht, maar de optie kan uit de agenda. Wellicht spreken we elkaar nog eens bij een andere gelegenheid!

Wie Smulders tóch wil zien optreden, kan woensdag terecht bij Cultureel Terras De Kaaij in Nijmegen. Hij geeft daar een concert en kaarten daarvoor zijn 5 euro.

Foto: Wikimedia, Thomas R Machnitzki, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen