Hans Laroes keek bewust geen Journaal na ‘Barcelona’

Hans Laroes, die van 2002 tot 2011 de hoofdredacteur van het NOS Journaal was, keek na de islamitische aanslag in Barcelona op donderdag bewust niet naar het NOS Journaal. Dat heeft hij gezegd in Dit Is De Dag op NPO Radio 1. Laroes kan zes jaar na zijn NOS-exit ineens niet meer tegen tv-nieuws. “Ik merk bij mezelf dat ik een afstand neem tot televisie. Ik heb donderdag ook niet gekeken. Dat komt vanwege de voortdurende herhaling van beelden en het voortdurende gespeculeer.

Het is een vreemde uitspraak voor iemand die tien jaar lang het belangrijkste tv-nieuwsprogramma van Nederland heeft bestierd. “Ik heb een persoonlijke ontwikkeling meegemaakt“, geeft hij aan.

Tegenwoordig kiest Laroes zijn nieuwsbronnen zeer bewust. “Ik ga nu naar Twitter, niet voor alle ellende, domheid en de Jan Roos-en van deze wereld, maar voor bijvoorbeeld een journalist van The New York Times die ongelooflijk goed is en heel veel in het kader plaatst van wat daar in Spanje aan de hand is.”

Ik kies mijn eigen nieuwsbronnen. Die zijn iets terughoudender, iets afstandelijker ten opzichte van de voortdurende repeterende herhaling van speculatie en onzekerheid.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen