Volkskrant-recensent vindt Matthijs beetje hoogmoedig

Tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant vindt het een beetje vreemd dat Matthijs van Nieuwkerk niemand op zijn stoel in De Wereld Draait Door duldt. Dat schrijft hij in de Volkskrant. Van Nieuwkerk is vanaf 2018 veel minder vaak met DWDD te zien. NPO 1 moet dus met een vervanger komen, maar Van Nieuwkerk wil niet vervangen worden in zijn eigen formule. “In elk geval komt er niemand anders op mijn DWDD-stoel te zitten. En verder weet ik het echt niet“, gaf hij aan.

En dat begrijpt Althuisius niet zo. “Dat ‘mijn’ verraadt dat Van Nieuwkerk zelf geen vervangers duldt. Niemand anders dan Cersei Lannister mag op de Iron Throne zitten“, zegt hij, verwijzend naar de fantasieserie Game of Thrones.

Maar waarom eigenlijk niet?“, vraagt hij zich af. “Waarom gaan de VARA en de NPO niet op zoek naar iemand die Van Nieuwkerk kan afwisselen? Iemand die onder de vleugels van de meester kan groeien en hem uiteindelijk kan opvolgen.”

Het lijkt erop dat de VARA-ster zich hier een beetje overschat, aldus Althuisius. “Het talent van Van Nieuwkerk staat buiten kijf en na twaalf seizoenen DWDD is hij met het programma vergroeid. Maar in de televisiewereld is niemand onmisbaar, zelfs Matthijs van Nieuwkerk niet.”

Al denkt hij daar zelf misschien anders over“, besluit hij zijn column (via Blendle).

Lees ook:
De Wereld Draait Door vanaf 2018 minder vaak op tv (gisteren)
BNN-VARA ‘stond niet te springen’ om minder DWDD (gisteren)
‘Dionne Stax en Eva Jinek in beeld voor DWDD-slot’ (gisteren)
Patty Brard gelooft niet in salarisverlaging Matthijs (gisteren)

Foto: Daniel J. Ashes

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen