Han Peekel: ‘Gordon is heel diepzinnig’

Han Peekel doet een bijzondere onthulling op deze nieuwsluwe vrijdag. De tv-dino heeft Gordon ontmoet en vrijwel meteen ontdekt dat het een diepzinnige man is. Dat vertelt hij aan weekblad Party. Peekel heeft een huis gekocht in Blaricum, om de hoek bij Gordon. “Dat vind ik vreselijk leuk, want hij heeft me enorm getroost op moeilijke momenten. Ik heb hem leren kennen als een man met het hart op de juiste plaats en ik heb bewondering voor hem gekregen“, legt de tv-persoonlijkheid uit.

Inmiddels is Peekel een vaste klant van Gordons koffiezaak Blushing. “Geregeld kom ik in zijn koffie- en gezondheidsrestaurant Blushing. Ik zit daar graag, gewoon als mezelf, anoniem. Als ik daar kom, geeft hij me eerst een enorme hug.”

Van die Gordon-knuffel leeft Peekel helemaal op. “Hoe gek dat ook klinkt, als een mens je even omhelst, ondersteunt je dat. Tijdens de koffie komt hij altijd even bij me zitten. Geen uren, maar gewoon even tien minuten praten over de essentie van het leven.”

Die gesprekken met Gordon hebben Peekel tot een ander inzicht gebracht. “Dan blijkt dat er achter de façade, de verbale grofheden, de snelle grappen en de harde lach toch een enorm gevoelig mens schuilt dat op de juiste manier precies de goede dingen tegen je zegt.”

Als oude man merk ik dan dat er in Gordon heel wat diepzinnigheid en levenswijsheid verborgen zit. Dat was voor mij een hele openbaring, want dat wist ik niet van hem.”

Andere inspiratiebronnen van Peekel zijn naar verluidt Patty Brard en Dries Roelvink.

Foto: NPO/TV Monument

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen