Gerard Joling vond SBS 6-soap erg tijdrovend

Geplaatst op Fri 11 Aug 2017 om 13:11

Gerard Joling vond de Toppers-soap die in de lente te zien was op SBS 6 best wel tijdrovend. Dat zegt de entertainer, die jarenlang exclusief werkzaam was voor de zender, in de Party. De Toppers: Wild West Thuis Best was wekenlang onderdeel van de weinig populaire soapvrijdag van SBS 6. De investering in deze slecht bekeken soap was groot. “Al ruim voordat we de concerten met De Toppers gaven in de ArenA, waren de opnames begonnen voor onze eigen docusoap.”

Een docusoap vreet energie, aldus Joling. “We hadden dus geregeld een cameraploeg mee en dan is het logisch dat je even wat dingen extra plant die leuk zijn voor tv, zoals het bezoeken van een locatie met een country-westernachtige setting.”

Al die tv-opnames nemen veel tijd in beslag. “Leuk om te doen en we hebben veel gelachen, maar het kost wel allemaal extra tijd. Om maar te zwijgen over alle voorbereidingen van de concerten zelf: de liedjes, de kostuums, het repeteren, de stemmen verdelen, de choreografie, arrangementen uitzoeken, visagie, licht, geluid, podium en nog vele, vele andere zaken.”

Toch is Joling vooral trots. “Ik heb dit jaar voor de veertigste keer in de uitverkochte ArenA gestaan. Dat is de andere kant van het verhaal: welke artiest kan dat nou zeggen? Het blijft leuk en het blijft kicken.”

Het leukste in mijn leven is zingen en optreden en dat gaat me ook na 33 jaar showbizz nog steeds heel goed af. Ik wil dat nog zo lang mogelijk kunnen doen.”

Foto: SBS/Reinier Bergsma
5 Reacties op “Gerard Joling vond SBS 6-soap erg tijdrovend”


 1. Luna

  Zie die drie downies dan op die foto.

 2. Dik

  Over dom kijkvolk gesproken. Wat een vreselijke show. Drie mannen. Alle stijf van het snuiven en zo strak als een snaar. Schaamteloos zitten snatsen en zuipen. Oh lieve mensen hilarisch. Het geheim van de wereld van hilversum

 3. Blije Kip.

  @ Luna
  Fri 11 Aug 2017 om 13:14

  Ik vind je reactie erg beledigend voor mensen die iemand hebben waar ze zielsveel van houden met het downsyndroom.
  Denk even beter na voordat je zoiets doms plaatst.

 4. Luna

  Last van fipronil, Blije Kip?

 5. tsicsaR

  Nee hij is gewoon een beetje down
  Ha ha ha hah ah ah ah aaaa!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.