De Mol staakt strijd om TMG: ‘Nu wil hij NU.nl’

Geplaatst op Thu 10 Aug 2017 om 9:28

John de Mol staakt zijn strijd om de overname van TMG. Hij neemt genoegen met een minderheidsbelang van 29,16 procent. Dat meldt zijn bedrijf Talpa. De Mol was redelijk kansloos in de strijd om TMG, omdat Mediahuis en VP Exploitatie het merendeel van de aandelen bezitten en daar niet van af willen. Nu laat De Mol weten ‘actief minderheidsaandeelhouder’ te worden en ‘vanuit haar cross-media strategie een open en constructieve communicatie na te streven met TMG en Mediahuis’.

De Mol doelt op een eventuele samenwerking tussen zijn tv-zenders (SBS) en radiozenders (Talpa Radio) met de TMG-merken.

Als eigenaar van SBS en Talpa Radio wil De Mol bouwen aan een mega-mediabedrijf in Nederland. “Het is volgens bronnen een logische stap als De Mol zijn aandacht nu verlegt naar andere mediamerken“, meldt Adformatie.

De ingewijden melden aan Adformatie dat Talpa met name een groter digitaal bereik wil opbouwen. Mediakenner Marianne Zwagerman vermoedt dat De Mol zijn pijlen daarom op NU.nl richt.

Zwagerman: “Sanoma-dochter NU.nl had nog wel wat synergie met SBS, maar geen enkele met de tijdschriften. Wellicht handjeklapt John de Mol daar nog over met de Finnen.

Sanoma is sinds kort geen mede-eigenaar meer van SBS. De Mol bezit nu honderd procent van de aandelen.

Foto: tv-beelden
14 Reacties op “De Mol staakt strijd om TMG: ‘Nu wil hij NU.nl’”


 1. tsicsaR

  John wil nu en ik wil NU al john zijn geld
  als ik het niet krijg stuur ik een taart… HA!!!1111

 2. tsicsaR - de echte - ipv van naampikker

  Hey PUBER , ga wat nuttigs doen.
  Ga je moeder helpen met afwassen , of boodschappen.
  Ga puistencreme kopen.
  ga lekker vieze filmpjes kijken , in plaats van hier je onzin te verkopen en je verveling te uiten onder een anders naam.

 3. Del van Laven

  Met Nu.nl kun je niet zo veel.. wel veel bezoekers, maar niet loyaal, nauwelijks eigen video content, geen community, geen kleur. Het is geen platform. Een lege huls.

 4. Sander

  No way dat Sanoma NU.nl verkoopt. Het is praktisch het enige wat ze online hebben.

 5. west

  Vroeger kom je meteen reageren op NU.NL
  NU REAGEERT ER NIEMAND
  ook niet op twitter of faceboek, of heel weinig

 6. Laurens

  Mocht het zo zijn, dan mag er meer nieuws vanuit Nu.nl richting HvNL.
  Niveau van HvNL is nog steeds erg laag!

 7. KIP

  Dat crossmediaal is zo kansloos. Of iemand eerst lineair gaat kijken, dan internet aanzet en vervolgens een krant of tijdschrift gaat lezen. Maak gewoon een portal waar je alles kunt zien of lezen. Naast elkaar zullen de kanalen niet blijven bestaan. Je moet het tot een vorm maken.

 8. arie

  Ja, niet te geloven, onze Telegraaf komt dus in Belgische handen.
  Nou, als dat net zo’n vervelend links krantje wordt als die Belgische NRC, met die ongenuanceerde Belg , Peter Vandermeersch , zou ik de Mol willen adviseren om gewoon een eigen nieuwe krant te beginnen.

  En neem de toppers van de Telegraaf dan ook maar over.

 9. Ron

  NRC links noemen :-).

 10. 砂漠のキツネ

  Ze moeten zich bij Talpa gewoon bezig houden met TV programma’s maken.

  Tien de zender, aandeelhouder SBS jarenlang en nu eigenaar… allemaal middelmatige zenders.

 11. Johnson

  Ik dacht toch echt dat het AD.nl was. Ik meen mij dat te herinneren toen ik laatst nog een interview had met John. Ha ha!

 12. Kim

  @11:33 Nog wel. Slechter dan onder Sanoma kan en gaat het niet worden in elk geval.

 13. Corrector

  @Desert Fox (ja, jij van 11:33):
  Als Tien en de vier SBS zenders middelmatig zijn, dan moeten er ook slechte en goede zenders zijn. Anders kan je niet in het midden zitten kwa kwaliteit. Wees zo vriendelijk en noem eens de slechte en de goede zenders?
  En waarom zou Talpa moeten stoppen met middelmatige zaken als er dan blijkbaar ook slechte zaken zijn? Die zouden dan toch eerder moeten stoppen?

 14. toxilogic

  Och John de Mol heeft tijd, binnen 5 jaar zijn die Belgen door hun geld heen en koopt John TMG voor een prikkie net zoals hij SBS binnen haalde. En Nu.nl was wel aardig in het begin maar is shit tegenwoordig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.