PowNed-vluchteling Tariq Kasem blijkt acteur

De humoristisch bedoelde PowNed-rubriek Vluchteling Maakt Kennis is geheel in scène gezet. ‘Vluchteling’ Tariq Kasem (23) laat weten dat hij door de omroep is ingehuurd als acteur. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Kasem doet in de rubriek zijn best om zo goed mogelijk in te burgeren, maar in werkelijkheid woont hij al ruim twaalf jaar in Almere en spreekt hij gord Nederlands. De reden dat hij hier nu mee naar buiten komt, is het beruchte nieuwsartikel van PowNed over de verdronken Syriër.

Kasem wil nu niets meer met de omroep te maken hebben. Hij zal niet meewerken aan het tweede deel van de rubriek. “Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die het verwijderde artikel over de verdronken Syrische jongen heeft gelezen.

De jongeman vindt het goed dat omroepbaas Dominique Weesie zijn excuses heeft aangeboden voor het nieuwsartikel, maar is toch zeer teleurgesteld. “Het niveau is tot een historisch dieptepunt gedaald.”

Hij is via zijn castingbureau gevraagd voor deze rol. “Eerst hadden ze twee echte Syrische vluchtelingen gescout, die pas een paar maanden in Nederland waren. Maar die wilden bepaalde opdrachten niet uitvoeren. Ze spraken ook nog te weinig Nederlands voor een echt gesprek.”

Uit zijn omgeving wist Kasem al dat PowNed bekendstond om zijn ‘racistische en rechtse trekjes’, maar dacht toch iets positiefs te kunnen doen. “Het leek me dat met items over integratie dit de inburgering ook ten goede komt. Maar het bleek het racisme juist in de hand te werken. Ik voel me gebruikt.”

Nu is het over en uit. “Ik wil uit het PowNed-hoekje.”

En wat is er gebeurd met zijn respect voor Rutger Castricum? “Ik heb van hem geleerd hoe mensen niet met elkaar moeten omgaan.”

PowNed wil tegen de Volkskrant niet zeggen of het vaker acteurs gebruikt.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen