Catherine Keyl vindt Marianne Zwagerman botte vrouw

Telegraaf-columniste Catherine Keyl vindt opiniediva Marianne Zwagerman een ongenuanceerde en botte vrouw. Dat heeft ze gezegd voor de camera van Shownieuws. Keyl vindt het belachelijk dat Zwagerman heeft getwitterd dat ze een hekel heeft aan dikke mensen, omdat ze met hun relatief hoge zorgbehoefte de belastingbetaler op kosten jagen. Keyl: “Ik vind gewoon dat als je mensen op hun uiterlijk veroordeelt, dat dat een reden voor oorlog kan zijn. Ik ga daar heel ver in.”

Kennelijk ziet Keyl in Zwagerman een soort Kim Jong-un. “Je moet daar ontzettend voorzichtig mee zijn. Je weet niet wat de reden is dat mensen dik zijn, dus houd gewoon je mond en heb respect.”

De vrijheid van meningsuiting wordt niet langer door Keyl gerespecteerd. “Ik vind gewoon niet dat iedereen maar moet kunnen zeggen wat hij wil en dat dat gaat onder het mom van eerlijkheid. Het is gewoon botheid, het is ongenuanceerd, het is onaardig en het maakt de maatschappij niet beter.”

Zwagerman nuanceerde haar uitspraken voor de camera van Shownieuws. “Ik haat dikke mensen niet, ik heb wel een hekel aan dikke mensen die er zelf iets aan zouden kunnen doen, maar er niets aan doen. Ze verstoppen de hele gezondheidszorg. Iedereen moet tegenwoordig maar nieuwe knieën en pillen tegen diabetes, terwijl je ook gewoon een rondje op het strand kunt gaan rennen. Dat is nog leuk ook.”

Na de Shownieuws-uitzending twitterde Zwagerman verbaasd te zijn over de opmerkingen van Keyl in hetzelfde programma. “Telegraaf-columnisten die vinden dat je niet moet kunnen zeggen wat je denkt. 🙄 #succesmetdeoplage

Lees ook:
BNR steunt dikkertjes-haat Marianne Zwagerman niet (vorige week)
Marianne Zwagerman: ‘Ik krijg haat over me heen’ (vorige week)

Foto: SBS Shownieuws

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen