BNR steunt dikkertjes-haat Marianne Zwagerman niet

BNR Nieuwsradio steunt de dikke-mensenhaat van zijn columnist Marianne Zwagerman niet, maar is niet van plan om met haar te breken. Dat meldt hoofdredacteur Sjors Fröhlich van de zender. Zwagerman haalde maandag de voorpagina van de Telegraaf-site door haar haat voor dikke mensen uit te spreken op Twitter. “Ik heb gewoon een hekel aan dikke mensen. Behalve dikke mensen in de sportschool. Die 💜 ik. En hardlopende dikke mensen. Die doen tenminste wat“, zei ze.

Mensen gooien hun dikheid vaak onterecht op ziektes, aldus Zwagerman. “99% vreet gewoon teveel en beweegt niet. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om je lijf te onderhouden, schreef ik al in Kluitjesvolk. #TrainenDikke.

Dikke mensen kosten gewoon veel geld, meent ze. “Zoveel bijval. Zo weinig mensen durven dat hardop te doen. Niet zo gek als je m’n mentions leest. De deugende minderheid slaat weer toe 😂. Als iedereen dik zijn zo tof vond stonden alle bladen niet vol met diëten he #weeseenseerlijk.

Zwagerman is overladen met kritiek. “Mensen het is zomer! Ga wat leuks doen. Of ga hardlopen. #tipje (voor die 60% van de Nederlanders met een ‘schildklieraandoening’ 🙄).

Fröhlich laat weten dat hij het oneens is met Zwagerman: “Een columnist mag vinden wat ze vindt, mits binnen de kaders van de wet. Is ook zeker niet de mening van BNR. Wij zijn dol op dikke mensen.

Foto: VARA, De Wereld Draait Door

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen