Annabel Nanninga: ‘BN’ers durven niet in Slimste Mens’

Veel bekende Nederlanders zijn te bang om mee te doen aan De Slimste Mens, de populaire kennisquiz van NPO 2. Dat zegt oud-kandidaat Annabel Nanninga in Veronica Magazine. Veel kandidaten zijn niet bepaald bekend. Zijn de BN’ers op? “Nou… Een beetje, misschien. Dat mensen van mijn niveau van ‘bekendheid’ worden gevraagd (en mijn grootste bekendheid op dit moment heb ik te danken aan De Slimste, dus kun je nagaan!) geeft wel aan dat de BN’er-spoeling dun wordt.”

Er is volgens Nanninga weinig aan te doen. “Heel veel bekende mensen durven niet. BN’ers hebben vaak weinig zelfspot en gaan liever niet publiekelijk af door geen antwoord te weten op een makkelijke vraag.”

Toch zou ze BN’ers graag aanraden om ‘ja’ te zeggen tegen de quiz van Philip Freriks. “Ja! Zelfs al ga je op je bek op een simpele vraag over shetlandpony’s, zelfs al is het doodvermoeiend en zegt je geliefde dat je ‘tennis, voetbal, hockey, PAS!’ brulde in je slaap, ook al gaan er na afloop sluwe montages over YouTube van alle 2.347.835 keer dat je ‘eeuuuhhhh’ hebt gezegd, ook al bellen daarna mensen die denken dat je ook wel wil meedoen aan een spel waarin je met Patty Brard in een bak vla moet worstelen – gewoon dóen.”

Van alle tv-quizzen is De Slimste Mens de eervolste. Ook om te verliezen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen