Tv-kijker spuugt op nieuwe NPO-app

Geplaatst op Tue 11 Jul 2017 om 13:41

De NPO is er op sociale media maar druk mee: het regent klachten over de nieuwe app van de publieke omroep. In de app-winkel van Apple wordt de NPO-app volledig afgeslacht: het merendeel van de gebruikers deelt slechts één van de vijf sterren uit. “De nieuwe update is bagger, uitzendingen terug kijken kan niet meer op volgorde van uitgevende programma’s maar je moet nu zelf uitzoeken wat er is uitgezonden op welke datum! Waardeloos zoeken dit!“, zegt Sweet EDje bijvoorbeeld. 

Irbnl is woest. “Het was een heel gebruiksvriendelijke, overzichtelijke app. Daar is NIETS meer van over… Ontwikkelaar(s) en NPO: SCHAAMT U DIEP!!! Weggooien van gemeenschapsgeld.

Tieslim ergert zich aan de nieuwe betaalopties. “Voor fatsoenlijke kwaliteit moet je tegenwoordig betalen. Ik heb al betaald voor alles dat de NPO doet! Ongefatsoeneerde, schaamteloze graaiers.

Op Twitter wordt vooral geklaagd over falende techniek. “App blijft bij het opstarten hangen. NPO start in beeld en dan duurt het lang voor de app opent. Ook een programma openen duurt lang“, klinkt het.

Andere mensen hebben veel problemen met het streamen naar de televisie. De NPO laat weten dat er vooral bij het gebruik van de Google Chrome problemen zijn.

Zwagerman

Mediakenner Marianne Zwagerman ziet het als hét bewijs dat de NPO een digitale revolutionair nodig heeft en niet iemand als staatssecretaris Martijn van Dam, die zich per september in de NPO-directie nestelt.

Een inhoudelijk alternatief van videosites als YouTube is volgens Zwagerman hard nodig. “Ik hoop zo dat het tegenwicht van de NPO gaat komen. Dat ‘Hilversum’ een digitaal ecosysteem kan bouwen waarin begaafde makers met inhoud komen bovendrijven“, zegt ze in haar BNR-column.

Ze roept Van Dam op om hier werk van te gaan maken, maar ze vreest het ergste. “Beroepspolitici, ik hou er niet van.

Foto: NPO
30 Reacties op “Tv-kijker spuugt op nieuwe NPO-app”


 1. ricardo

  Misschien moet Mediacourant Marianne Zwagerman minder op een voetstuk plaatsen.

 2. snuifje

  Die jongen van de PvdA krijgt t er nog druk mee…

 3. Zonder Naam

  Chromecasten kan nog steeds niet in HD, ook in de betaalde versie niet. Te duur, zeggen ze daar bij de NPO. Ik gok eerder dat organisaties als Ziggo dan dwars gaan liggen, omdat de concurrentie voor hun diensten dan te groot wordt.

 4. Nelly

  Zwagerman kan haar schreeuwscheur weer open zetten.

  NPO is wel nog steeds het kijkcijferkanon. Met van Dam kan het alleen maar beter worden.

  Criminelen bankiers zijner al genoeg.

 5. jaidd

  Hbbtv app ook idem werkt voor geen meter streams die niet starten etc etc, dan nog niet over het gegraai waar de meeste nlers al 3x voor betalen, namelijk 1 belasting 2 kabel/dsl boer en bij sommige komt daar nog eens de hd kosten bovenop.

  Op deze manier kom je idd niet van al het illegale downloads af, want dat is goedkoop en in HD met 5.1 audio.

 6. M

  De site is ook stukken slechter geworden: voorheen werd je bij Uitzending Gemist nog wel eens verrast door een suggestie, nu kom je in een ‘op grond van vertoond kijkgedrag’-fuik en krijg je dus meer van hetzelfde.

 7. Zonder Naam

  @M – Wat dat betreft is een ouderwetse papieren gids bij de hand houden zo slecht nog niet. Daar kan je gewoon losjes in speuren ipv in de filterbubbel te belanden.

 8. Ron

  Het aanbod is ook erg mager. Je kunt alleen maar een jaar terug kijken maar echt terug naar serieus die in de jaren 90 en 80 uitgezonden werden kan nog nog steeds niet. Het zou zo mooi zijn als er een groot aanbod beschikbaar komt wat er in de archieven van Beeld en Geluid zit en daar mag dan best een aardig prijsje voor gevraagd worden ook.

 9. Henk II

  Ja, want iemand in het top van de NPO zet zelf de apps in elkaar. Kan iemand ‘mediakenner’ Marianne Zwagerman uitleggen hoe het in de echte wereld werkt voordat zij haar klep opentrekt?

 10. Nelly

  De site ziet er prachtig uit en is zeer gebruiksvriendelijk. Ik kan alles vinden.

 11. M

  @ZonderNaam Jammer dat er weer een boom dood moet omdat de NPO moderniseert.

 12. Rakka

  Vreselijk inderdaad. Ik was gewend aan de optie “gisteren”, waarbij je kon zien welke programma’s er gisteren waren. De kwaliteit is minder en het schuifje onder de video blijft hangen.

 13. Freek

  Natuurlijk @Henk II, alleen stuur je wel de mensen aan die bouwen en moeten onderhouden. Je moet wel weten hoe het werkt. Een voormalig politicus heeft niet de juiste ervaring. Er zijn minstens tien betere kandidaten te vinden voor deze job.
  Maar dan moet de NPO wel uit zijn comfortzone komen.

 14. Henk II

  Jij denkt echt dat een directielid van de NPO de appbouwer aanstuurt?

 15. Pak 'm

  @Ron

  In de jaren 80 en 90 werden er geen serieus uitgezonden. Je raaskalt weer eens!

 16. Zakerven

  Zwagerman, Zwagerman, Zwagerman, Zwagerman, Zwagerman, Zwagerman…

  Hou toch op.

 17. OMG

  Zowel de website als de apps zijn gedrochten.

  Ik vind het bizar dat de publieke omroepen via EBU niet samenwerken op dit vlak. Waarom moet elke publieke omroep in elk land van de EU zijn eigen apps ontwikkelen? Alsof een tv kijker in Spanje een hele andere app nodig heeft als een Nederlandse kijker.

  De omroepen, zowel publiek als commercieel graven een kuil door zich protectionistisch op te stellen. Willen ze tegenwicht geven aan Netflix en Youtube, zullen ze zich moeten verenigen en samenwerken.

 18. Daniel

  Kan iemand mij uitleggen hoe ik (zonder muis) afleveringen kan pauzeren en terug- of vooruitspoelen. Kon voorheen met spatiebalk en pijltjestoetsen. Nu werkt niets meer.

 19. Ron

  @Pak ‘m: series, dombo!

 20. David

  Ik maak alleen maar gebruik van de livestream. Gelukkig werkt die nog!

 21. a-okay

  @daniel
  helaas, de programmeurs van de npo kunnen dat niet bolwerken.

  dit is weer een voorbeeld dat een organisatie denkt ‘we laten een app bouwen’ zonder er verstand van te hebben

 22. Freek

  @henk II Nee, je hebt een punt.
  Dat is ook onderdeel van het probleem.
  Als je de NPO wil verbeteren
  begin je aan de top en neem je mensen met de juiste instelling en kwaliteiten aan. Dat hele ‘ons kent ons’ moet worden doorbroken.
  Het heeft een verlammend effect op de hele NPO en de omroepen.

 23. Wendy's dealertje

  Zou het overwegen als ze alle content erop zetten, dus van 2-10-1951 tot nu.

 24. Cok

  Hij is waardeloos !!!

 25. Mediaprak

  Verkapte inkomstenbron. NPO is publiek dus we hebben er al voor betaald! Waarom niet de IPlay site van de BBC gebruikt.

 26. Pak 'm

  @Ron

  Schrijf het dan meteen goed!

 27. critikast

  Zwagerman blijft open sollicitaties schrijven…..

 28. Jawie

  NPO is voor ons van Algemeen Nut, of Belang, zo je wilt. Dat er zo met de informatievoorziening gestoeid wordt, hoe e.e.a. gebracht wordt naar ons als kijkend vee, daar is over nagedacht door heel dure mensen. En nog veel duurdere projectleiders (tijdelijk ingehuurd tegen commercieel tarief?)
  De pc-website van de NPO is al jaren nauwelijks toegankelijk voor authisten, slechtzienden en ongeregistreerd gepeupel. Bijvoorbeeld de npo-gids op de pc : op een beeldvlak van 100 % werd 20 gebruikt voor de gids, met 3 scrollende balken tegelijk. Nu is dat onderdeel weer zo overdreven groot gemaakt, en met een nog idioot groter lettertype dat ze niet eens hun eigen titels volledig kunnen vermelden bij 100% default-grootte. Over het schrik-effect van doorgelinkt worden naar het NPO-3 onderdeel qua licht en kleurbeleving zeg ik maar niks.
  Dit alles kon mijn 9 jarige neefje al beter, op windows 1998 in 1999 ! Alles kan tegenwoordig, maar ze doen het niet. Daar is over nagedacht. Maar waarom kiezen ze voor deze halfwas achterijke uitvoering? Wie het weet mag het zeggen. Hardop.

 29. Wolf

  De npo zal na 1 januari de broekriem moeten aantrekken. het linkse luie vet word eraf gesneden.

 30. sterrenmaan

  Ik heb niet eens google chrome en toch sinds het vernieuwd is shit
  Ik was trots op npo hoe het was en nu al die jaren ben gooi ik de app weg
  Ik kijk wel op andere manneer. Dag npo

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.