Tv-kijker spuugt op nieuwe NPO-app

De NPO is er op sociale media maar druk mee: het regent klachten over de nieuwe app van de publieke omroep. In de app-winkel van Apple wordt de NPO-app volledig afgeslacht: het merendeel van de gebruikers deelt slechts één van de vijf sterren uit. “De nieuwe update is bagger, uitzendingen terug kijken kan niet meer op volgorde van uitgevende programma’s maar je moet nu zelf uitzoeken wat er is uitgezonden op welke datum! Waardeloos zoeken dit!“, zegt Sweet EDje bijvoorbeeld. 

Irbnl is woest. “Het was een heel gebruiksvriendelijke, overzichtelijke app. Daar is NIETS meer van over… Ontwikkelaar(s) en NPO: SCHAAMT U DIEP!!! Weggooien van gemeenschapsgeld.

Tieslim ergert zich aan de nieuwe betaalopties. “Voor fatsoenlijke kwaliteit moet je tegenwoordig betalen. Ik heb al betaald voor alles dat de NPO doet! Ongefatsoeneerde, schaamteloze graaiers.

Op Twitter wordt vooral geklaagd over falende techniek. “App blijft bij het opstarten hangen. NPO start in beeld en dan duurt het lang voor de app opent. Ook een programma openen duurt lang“, klinkt het.

Andere mensen hebben veel problemen met het streamen naar de televisie. De NPO laat weten dat er vooral bij het gebruik van de Google Chrome problemen zijn.

Zwagerman

Mediakenner Marianne Zwagerman ziet het als hét bewijs dat de NPO een digitale revolutionair nodig heeft en niet iemand als staatssecretaris Martijn van Dam, die zich per september in de NPO-directie nestelt.

Een inhoudelijk alternatief van videosites als YouTube is volgens Zwagerman hard nodig. “Ik hoop zo dat het tegenwicht van de NPO gaat komen. Dat ‘Hilversum’ een digitaal ecosysteem kan bouwen waarin begaafde makers met inhoud komen bovendrijven“, zegt ze in haar BNR-column.

Ze roept Van Dam op om hier werk van te gaan maken, maar ze vreest het ergste. “Beroepspolitici, ik hou er niet van.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen