NPO wil meer geld voor verder uitbouwen NPO.nl

Bijna een jaar geleden verzocht de nieuwe NPO-baas Shula Rijxman Den Haag om na jaren van bezuinigingen weer 50 miljoen euro extra per jaar over te storten. Die wens heeft ze nog steeds en helemaal nu dinsdag het nieuwe NPO.nl is gelanceerd. Met NPO Start wil de publieke omroep keihard de concurrentie aangaan met populaire videodiensten als Netflix. “Onze ambitie is groot om technologisch en inhoudelijk in de voorhoede mee te blijven spelen“, laat ze weten.

Het is niet zo dat de website nu af is en er jaren niets meer hoeft te worden gedaan, benadrukt Rijxman. “Er liggen nog heel veel grote wensen zoals premières, previews, downloadable content. Alleen al daarom is onze vraag vorig jaar om extra investeringen meer dan gerechtvaardigd.

Er is heel erg lang gewerkt aan NPO Start, de doorstart van Uitzending Gemist. “Ik ben blij dat de dienst NPO Start Plus naast NLZiet ook via het nieuwe platform bereikt kan worden. Iets wat niet vanzelfsprekend ging. De aanvraag om dit te mogen doen gaat terug tot 2015.”

Dat is belachelijk, vindt Rijxman. “Het doorlopen van deze tijdrovende procedure staat haaks op de ook door de politiek onderschreven noodzaak om in de online wereld als publieke omroep volgende stappen te kunnen maken. Het is goed om voor deze omslachtige procedure nog eens aandacht te vragen op het moment dat verdere verzwaring ervan op komst is. Want de wereld om ons heen staat niet stil.”

Als Nederlandse publieke Omroep moeten we in staat zijn slagvaardig en doeltreffend een Nederlands antwoord aan ons publiek te bieden op internationale mediareuzen met buitenlands product.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen