NPO-kritische VVD op werkbezoek bij RTL en Talpa

Het nieuwe VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz is dinsdag op werkbezoek geweest bij RTL Nederland en Talpa Radio. Ze heeft onder meer een kijkje genomen in een regiekamer van RTL en in de studio van Radio Veronica. Dat zegt ze op Twitter. De VVD staat niet bepaald bekend om zijn grote hart voor de NPO. Zo is VVD-staatssecretaris Sander Dekker zo’n beetje het schrikbeeld van elke NPO-medewerker. Bij RTL en Talpa heeft Yesilgöz zich wél vermaakt. “Dank voor een interessante middag!

Ook Yesilgöz heeft zich in het verleden kritisch uitgelaten over de NPO. Ze gaf in april aan het ‘allochtonen-knuffelen-plan’ van de NPO te hekelen.

Volkskrant-columnist Elma Drayer stuitte op het conceptjaarplan 2018 voor NPO 2 en citeerde daaruit: “Over de hele linie willen we erop toezien dat Nederlanders en Europeanen met een niet-westerse achtergrond in onze programmering niet vooral problematiserend benaderd worden.

Schandalig, vond Yesilgöz het. De journalsiten van de NPO moeten gewoon objectief hun werk kunnen doen en als allochtonen een probleem zijn, dan moeten ze dat kunnen benoemen, vindt ze. “Het is niet de rol van programmamakers om te bedenken hoe je mij moet beïnvloeden”, vindt ze.

De NPO weigerde om verantwoording af te leggen: “Het is een concept, wij reageren niet op berichtgeving over een concept.

Yeşilgöz was in 2015 vaste commentator in het programma Studio PowNed op NPO 3.

Foto: Omroep PowNed, Studio PowNed

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen