NPO FunX na kritiek vorig jaar toch weer met gayboot

Radiozender NPO FunX, die een jonge multiculturele luistersgroep bedient, gaat in augustus voor het tweede jaar op rij meevaren met de Canal Parade tijdens Gay Pride in Amsterdam. Dat heeft het station laten weten. Dj Shay Kreuger is verheugd: “Onze deelname maakte vorig jaar veel los bij onze luisteraars. Onze dj’s werden bedolven onder positieve, maar ook negatieve reacties. Online ontstonden er respectvolle, maar heftige discussies over geloof, acceptatie en gelijkheid.”

Dat is precies waar FunX voor staat, aldus Kreuger. “The sound of the city is er voor iedereen, welk geloof je ook hebt, wat je achtergrond of seksuele voorkeur ook is. Zolang we maar met respect met elkaar omgaan, kan iedereen zijn wie hij of zij is.

Vorig jaar voeren onder anderen zanger Brace en dj’s D-Rashid, Moradzo en Lorenzo mee met de FunX-boot. Ook dit jaar sluiten er weer een aantal bekende namen aan, die binnenkort op zender en FunX.nl bekend worden gemaakt.

Recentelijk kwam FunX nog in het nieuws, omdat het vorig jaar een vlogger aanprees, die recentelijk uit de kast kwam als homohater.

De Canal Parade vindt op zaterdag 5 augustus plaats in Amsterdam.

FunX vorig jaar bij de Canal Parade:

Maak foto’s en zwaai iets naar de #FunX Boot 😍 #gaypride #europride #gaypride

Een bericht gedeeld door NPO FUNX (@funxfm) op

Foto: NPO, FunX, Ilja Meefout

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen