Nicolette van Dam tekent tweejarig contract bij SBS

Geplaatst op Fri 14 Jul 2017 om 9:35

Ruim een jaar na haar exit bij RTL heeft Nicolette van Dam weer een nieuwe werkgever. Ze heeft onlangs een tweejarig contract getekend bij SBS. Dat heeft de zendergroep vanochtend laten weten in een persbericht. Van Dam is niet geheel onbekend bij SBS. Ze heeft er vorig jaar, na haar RTL-exit, op projectbasis de amusementsshow The Next Boy/Girl Band gepresenteerd op SBS 6. Haar eerste programma als vast SBS-gezicht is Kitchen Impossible op Net5.

In dit programma, voorheen gepresenteerd door Arie Boomsma, stoomt meesterkok Robert Kranenborg jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking binnen korte tijd klaar voor een baan in de horeca.

Van Dam is fan van Robert Kranenborg en Kitchen Impossible: “De kandidaten van het eerste seizoen hebben indruk op mij gemaakt! Destijds heb ik al gezegd dat ik dit programma graag zou willen presenteren, al zou ik bij wijze van spreken fietsend naar de opnames toe moeten.

De presentatrice heeft van huis uit veel ervaring met het horecavak door de familiebedrijven Slagerij en Brasserie Van Dam in Amsterdam.

Naast Kitchen Impossible gaat Nicolette van Dam in de toekomst meer programma’s voor SBS presenteren.

Boomsma stopt met de presentatie, omdat hij te druk is met andere werkzaamheden.

Foto: SBS/Elvin
27 Reacties op “Nicolette van Dam tekent tweejarig contract bij SBS”


 1. Rob

  Leuk! Gefeliciteerd….

 2. frans

  Gemaakt meisje, alle talent om te presteren ontbreekt bij haar, hetzelfde als bij Nicolette Kluiverd

 3. Mediawatcher

  Smart move, human interest ligt haar, net als amusement. Good job!

 4. J

  J
  Thu 13 Jul 2017 om 22:40
  Zal mij ook niks verbazen als Nicolette met Jeroen Wedden Dat Ik Het Kan gaat doen. Heeft ze in het verleden namelijk bij RTL gedaan.

  Overigens wel een beetje vreemd dat zij Kitchen Impossible gaat doen, Arie zit toch nog bij de zender? Hij is wel met 2 nieuwe programma’s bezig: Grenzeloos Verliefd en een programma over kleine/bijzondere mensen, dus zal wel “geen tijd hebben”.
  Zal Rick nog wat voor de zender blijven doen? Ze kunnen hem beter bij 6 inzetten voor quizen en/of een nieuw actualiteiten programma.
  Doet Daphne nog op projectbasis het nieuwe seizoen van House Rules?

 5. tja tja

  mam ik heb speciaal NEP thee voor je meegenomen. Foei Geld Wolf.
  dan krijg jij een beugel

 6. Anouk Smullers

  Nu weet je echt dat ze de weg totaal zijn bij SBS, volkszender en dan deze Amsterdamse zuid flop aantrekken. Onbegrijpelijk!!!

 7. Brinkert ten Rob

  Ahhh onze geliefde Nicolet, die zichzelf zo wilt onderscheiden van de rest dat ze haar kinderen van die super exotische namen als Toekie-Boekie en Wappa-Wippi heeft gegeven. Topmens hoor! Echt!

 8. Keesjan den Daas

  weer een naam erbij die het niet echt kan, foei DE MOL, wat ben jij er toch een? Je gabber JOOP heeft veel meer kijk op mensen voor TV.

 9. Wolf

  Haar oom , PVDAgraaier Van Dam bij de npo. Wat een smerig vies links wc eenden tuig is het toch.

 10. Marly van der velden Lover

  Deze meid is erg talentvol, kan veel en heeft een mooie uitstraling en is nog knap ook.
  Ik ben blij dat Nicolette weer op tv te zien is en zal me idd niets verbazen als ze wedden dat ik het kan gaat doen samen met Jeroen

 11. Laurens

  @ J;
  Ze heeft in een ver verleden ook ‘Ik wed dat ik het kan’ gepresenteerd.
  Zou goed kunnen dat ze naast Jeroen komt.

  Toch is het niet de knaller die ze nodig hebben. Nicolette is toch niveau Huizenjacht! ;-)

 12. Robert

  Lekkere meid om te zien, beetje de tv wereld ingerold met hulp van familie.
  Wel jammer, anders had ik haar elke dag aan de kassa kunnen zien bij mijn buurtsuper.

 13. Mike

  Een lieve meid, maar geen licht. En ook geen talent om te presenteren. Kleuterjufniveau.

 14. Walter

  Haha, flop, flop, flop!!!

 15. Anonymous

  Flop.

 16. J

  @Laurens: Ik vond haar bij The Next Boy/Girl band best prima, dat doet ze niet slechter dan bijv. Wendy van Dijk. Ook vind ik haar beter dan Kim-Lian, dus wat dat betreft.
  Maar uiteindelijk vind ik haar ook meer passen op programma’s al VT Wonen, zal me niks verbazen als zij 1 van de varianten van dat programma gaat doen op SBS6 of NET5.

  Bij SBS 6 zijn er genoeg mensen die eruit kunnen:
  – Kim-Lian, nog geen enkel succes gehad
  – Lucille, wat doet ze nou eigenlijk? En past ze überhaupt bij SBS?
  – Kees Tol, kan op projectbasis met Nick & Simon dingen doen

  Ze hebben ook nog wat grote gezichten nodig, zoals een Robert Ten Brink, Linda de Mol of Caroline Tensen. Daarnaast Nance terughalen voor verschillende programma’s en samen met Gerard op een vernieuwd(!) studioprogramma zetten. Bijv. Sterren Dansen Op Het Ijs terugbrengen in de stijl van Dance Dance Dance.

 17. Bart

  Dit geloof je toch niet? Weer iemand contracteren die er door RTL uitgekotst is. En ook twee jaar. Waarom niet eerst 1 jaar proberen? Niks geleerd van Dirk Zeelenberg die ze ook al 1,5 jaar doorbetalen na zijn enorme mislukte presentatie-avontuur? Ik begin die John de Mol steeds minder te begrijpen.

 18. anonymous

  Einde carriëre. 😄😃😃😃

 19. do

  SBS moet geen medewerkers van rtl overnemen, dat is nooit goed gegaan.
  Ze heeft een te rtl face.

 20. Bep

  Vriendjespolitiek,wanneer nemen ze nou eens echte presentatoren aan?

 21. A.Zijn

  Ik vond haar aan het begin ook niet sterk maar ze heeft zich wel ontwikkeld. Inderdaad voorSBS een goede aanwinst. Kim Lian is inderdaad niet best.

 22. Zonder Naam

  Geen gunfactor, net als Kim-Lian. Weer wat kijkcijfer-vergif erbij. Sbs6 moet inzetten op warme types die je buurman/buurvrouw zouden kunnen zijn.

 23. Laurens

  @ J;
  Inderdaad, ze deed dat programma niet slecht. Een WDIHK kan ze wat dat betreft ook goed, maar verder inderdaad low profile programma’s.

  Kim-Lian en Lucille er inderdaad per direct uit! Lucille is totaal niet leuk. Dat kwam duidelijk naar voren in Show Vandaag.
  Nick en Simon kunnen ook op oproepbasis verder met Talenten zonder Centen. Een vast contract is gewoon te duur voor twee niet-presentatoren!
  Kees Tol kunnen ze prima inzetten voor de homevideo’s en Shownieuws.

  SBS heeft inderdaad de namen nodig die sowieso goed scoren. Robert ten Brink, Caroline Tensen. Wellicht ook Herman den Blijker?
  Is zijn contract al verlengd?

 24. Dohan Jerksen

  Ze kiezen liever voor nozems die het nodig vonden hun kinderen voor eeuwig te traumatiseren met namen als sippie-sappa en nuppo-noppi……

 25. Beau

  Instasletje zonder talenten.
  Zelfs haar man heeft eindeloos gewacht met trouwen.

 26. Pieter

  ..
  ..
  SBS is de nieuwe TALPA
  ..
  ..

 27. henk

  ze heeft mijn respect gewonnen door als er geen tv werk gewoon in het restaurant te gaan werken en niet de diva te gaan uithangen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.