Jannes niet meer boos om boycot 3FM, 538 en Qmusic

Geplaatst op Mon 17 Jul 2017 om 10:24

Jannes is niet meer boos over het feit dat landelijke radiostations als 3FM, Radio 538 en Qmusic hem boycotten. Dat geeft de zanger aan in weekblad Privé. Jannes, bekend van hits als (opzoeken op Wikipedia), wordt nauwelijks gedraaid op de landelijke radio. “Maar wanneer er dan iets te vieren valt, ergens op een plein in het land, worden al die Nederlandse artiesten er wel weer met de haren bijgesleept. En uit hun dak dat die festivalbezoekers dan gaan, joh!“, legt hij uit.

Radiozenders die hem boycotten aan de ene kant en lyrische festivalgangers aan de andere kant: dat rijmt niet met elkaar, vindt Jannes. “Waarom word ik dan zo stelselmatig genegeerd of belachelijk gemaakt op de landelijke stations?

Nederlandstalig is zeker niet cool genoeg, aldus Jannes. “Hollandse hits zijn uit den boze, internationaal en commercieel is helemaal in. Voorheen maakte ik mij daar nog weleens boos over, nu allang niet meer.”

Jannes staat erboven. “Ik sta vijftien jaar op de bühne met tien gouden en twee platina platen en 700.000 verkochte albums op mijn conto. Allemaal dankzij de fans. Die weten mij blijkbaar ook buiten de radio om te vinden.”

De nieuwste videoclip van Jannes, waarin onder meer wordt onthuld waar hij uithangt, kunt u bekijken via YouTube:

Het Privé-artikel ‘Jannes is niet meer boos te krijgen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube
16 Reacties op “Jannes niet meer boos om boycot 3FM, 538 en Qmusic”


 1. Boris

  Is het opzoeken op Wikipedia naar de hits van Jannes ondertussen al gelukt?

 2. @Boris

  Whaha precies wat ik dacht +1

 3. Wolter

  Wie is Jannes en wat heefthij zoal gepresteerd in z’n leven?

 4. Walter

  Als je hits, zoals Jannes, niet eens goed genoeg zijn voor het Foute Uur van Q-Music, dan ken je er helemaal niks van!

 5. Jurgen

  beste Jannes

  er is een verschil tussen festivals

  Aan de ene kant heb je Pinkpop. Lowlands, Bospop, etc, aan de andere kant Muziekfeest op het plein, en laat nou net de eerste categorie, welke het meest populairst is, nou net niet het genre zijn waar Nederlandstalige smartlappen thuishoren, dus wees blij dat je nog ergens mag optreden in 1 of ander obscuur feestje of trouwfeest, want verder wil nieman jou en je collega smartlap zangers iets met je te maken hebben

 6. Kaaskijker

  Ook binnen het smartlappengenre is Jannes middle of the road. Een accordeon, een beatje, een tekst over niks (in dit geval: Laat Me). Wilfred Genee kan dit hands down zo beter.

 7. Ano Nymous

  700.000 albums in totaal?
  Da\s niet veel, gezien al zijn releases (dankzij Wikipedia inderdaad)…

 8. Graaf Volkert

  Jannes mag de ‘vergrijzing’ dankbaar zijn, daar veelal onder ouderen zijn materiaal gretig aftrek vindt. In vele gezamelijke huiskamers van ouderenhuizen is wel een album van hem te vinden. Naast die van Hazes en Jan Smit…

 9. Mark

  Jannes, bekend van hits als (opzoeken op Wikipedia)… Hahahahahahahahaha…

 10. Graaf Volkert

  Kan jij zonder Wikipedia iets van hem noemen dan, Mark?

 11. Jean Paul

  De eerste zin uit zijn grootste hit ‘Mijn naam is Jannes’:

  “Ik ging met mijn vrouwtje laatst naar Amsterdam
  HeeelaaaheeelaaaHoooo”

  Zagt alles toch?

 12. E. Hartsma

  “Radiozenders die hem boycotten aan de ene kant en lyrische festivalgangers”. Wat een onzin.
  Zijn liedjes worden niet landelijk gedraaid omdat het lullige flutliedjes zijn en niet omdat het Nederlandstalig is. Zijn hoogtepunt: Muziekfeest Op Het Plein. Voor sommigen leuk met een slok op. Meer zit er echt niet in.

 13. Daniel

  Noisecontrollers niet meer boos op boycot op Radio 5.

 14. Jroen

  Ja, lul maar over ‘die’ Jannes.. Maar die kan van het geld dat hij verdient wel lekker alles kopen wat een gemiddelde reageerder zich nooit zou kunnen veroorloven.. En dat doet hij allemaal met flutliedjes..

 15. Jroen

  Ja, praat maar over ‘die’ Jannes.. Maar die kan van het geld dat hij verdient wel lekker alles kopen wat een gemiddelde reageerder zich nooit zou kunnen veroorloven.. En dat doet hij allemaal met flutliedjes..

 16. Graaf Volkert

  Is dat zo Jroen?
  Heb je inzage in zijn financien, dan?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.