Janine Abbring stopt niet met Zondag Met Lubach

Janine Abbring stopt niet met de eindredactie van het programma Zondag Met Lubach nu haar ster rijzende is als presentatrice van Zomergasten. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. Abbring blijft gewoon de scepter zwaaien bij het programma van haar jeugdvriend Arjen Lubach. “Bij Zondag met Lubach vroeg onze producent laatst al bezorgd of ik nog wel terugkwam. Ik snapte oprecht niet wat hij bedoelde. Het was nog geen moment in me opgekomen dat ik straks niet gewoon verderga daar.

Aan bekendheid hecht ze weinig waarde. Veel mensen kennen haar van haar van Wie is de Mol, waarin ze haar rug brak, maar daarna ging ze weer achter de schermen werken. “Daarna was ik een paar jaar bekend als Jakhals bij De Wereld Draait Door en nu is er dan Zomergasten. Straks duik ik weer lekker de anonimiteit in.

Lubach heeft Abbring aangeraden om tijdens de uitzendingen van Zomergasten níet op sociale media te kijken. “Dat advies volg ik op. Ik weet hoeveel commentaar er altijd op Zomergasten komt. De reacties op mijn aanstelling heb ik wel gelezen. Dat was 99 procent positief. Omdat ik relatief onbekend ben, heb ik blijkbaar het voordeel van de twijfel.

Zomergasten is voor haar heel onverwacht gekomen. “Over die screentest heb ik wel een weekend wakker gelegen, hoor. Maar zoals heel vaak, dacht ik: ik probeer het gewoon. Als het niet leuk is, kan ik altijd nog nee zeggen. En ik vond het geweldig.”

Het AD-interview met Janine Abbring kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen