Henny Huisman teleurgesteld in Marco Borsato

Henny Huisman vindt het jammer dat Marco Borsato niet meer herinnerd wil worden aan zijn tijd bij de Soundmixshow. Dat vertelt de presentator in gesprek met het AD. Borsato brak door in de talentenjacht van Huisman, maar wil daar nu niets meer van weten. En dat terwijl Huisman er juist zo trots op is. “Wat ik wel heel bijzonder vind: Edsilia Rombley, Glennis Grace, Ilse DeLange, Marco Borsato, Gerard Joling en een heleboel anderen zijn allemaal bij mij begonnen“, vertelt hij.

Huisman is trots op wat hij heeft kunnen betekenen voor veel artiesten. “Ik denk dat zo’n 50 deelnemers hun gewone baan na mijn programma hebben opgegeven om van zingen te gaan leven.”

Toch is Borsato er kennelijk niet meer dankbaar voor, aldus Huisman. “Borsato heeft ervoor gezorgd dat je van zijn optreden niets meer kunt terugvinden. Hij wil daar niet meer aan worden herinnerd. Jammer. Het begin van je carrière hoort toch ook bij je loopbaan?

Al zijn er artiesten die Huisman nóg meer hebben teleurgesteld. Zo kwam Engelbert Humperdinck een keer optreden voor een terminale vrouw. “Hij zou haar een roos geven, prikte zich daarbij aan een doorn en maakte enorme stennis. De opnames moesten worden stilgelegd, hij begon vreselijk te piepen. En dat pal voor een doodzieke vrouw. Wat ben je dan voor lul zeg.

En Whitney Houston kwam een beetje super gezond doen, terwijl ze later gewoon dood ging door de coke, briest Huisman. “We moesten uit Duitsland 430 flesjes speciaal sap importeren en zorgen dat er tien waterkokers in originele verpakking klaarstonden. Allemaal vanwege haar gezondheid. En dan overlijdt ze later door drugsgebruik. Bizar.

Het AD-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen