Danny Vera wil lokale versie Later… with Jools Holland

Voetbal Inside-zanger Danny Vera pleit voor een Nederlandse versie van het muziekprogramma Later… with Jools Holland. Dat vertelt hij in gesprek met de VARAgids. Vera mist hier een goed muziekprogramma. “Vroeger keek ik vaak naar Later… with Jools Holland op de BBC, op vrijdagavond, geloof ik. Dan zitten wij dus bijna altijd bij VI. Maar een Nederlandse variant daarvan is er eigenlijk niet. Ik hoor in ­Hilversum altijd dat zo’n programma te duur is om te maken.

Terwijl een programma als The Voice ook ontzettend duur is. “Maar dat is wel een kijkcijferkanon. Al denk ik dat als er een muziekprogramma komt dat echt goed in elkaar zit, dat er dan genoeg mensen naar kijken.”

Het hoeft niet moeilijk te zijn, aldus Vera. “Je nodigt een Nederlandse band uit, een buitenlandse band, een opkomend talent. Juist omdat er zo’n klein aanbod is, denk ik dat mensen dat wel willen. Als ik zie hoeveel buitenlandse bands vragen of ze even bij VI mee mogen doen, dan is daar toch een markt voor.”

Platenmaatschappijen maken ruzie voor een plek bij DWDD of Late night. Waarom zou je niet willen kijken naar mensen die hun best hebben gedaan op elke noot om iets moois te maken, maar wel naar deelnemers aan een talentenjacht die er misschien wel niks van kunnen?

Het VARAgids-interview met Danny Vera kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL 7, Voetbal Inside

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen