Beau na lovende recensies: ‘Dit is lastig voor Humberto’

Beau van Erven Dorens kan het voorstellen dat alle lovende tv-recensies over zijn invalbeurt bij RTL Late Night lastig zijn voor Humberto Tan. Dat heeft hij vanochtend gezegd in Goeiemorgen Lex op Radio 10. Veel mensen vinden Van Erven Dorens beter te pruimen op de late avond van RTL 4 dan Tan. “Ik kan me voorstellen dat het voor hem wel lastig is om overal die dingen te lezen, maar hij weet als geen ander wat voor problemen er worden neergezet die er eigenlijk helemaal niet zijn.

Met ‘problemen’ bedoelt Van Erven Dorens wellicht de berichtgeving over dat Tan zich nu zorgen moet gaan maken. “Hij is vier jaar lang op een troon gezet en nu krijgt hij er weer van langs. Dat snapt hij als geen ander. Daar heb ik het wel eens met hem over gehad.

Heeft Tan nog laten weten wat hij van Van Erven Dorens vindt? “Nee, hij is volgens mij op vakantie.

Hij ziet RTL Summer Night als een groot avontuur. “Het is eigenlijk gewoon een grote achtbaan waarin we hier zitten. De kinderen hebben hun laatste weken op school en een paar gaan nog op kamp. Die zijn met heel andere dingen bezig. Ik ren in en uit het huis vanaf de redactie en allerlei andere dingen. ’s Avonds rond een uur of zeven stuif ik naar het Rembrandtplein en dan gaat daar de voorbereiding beginnen. Wat heel erg helpt bij alles, is dat mensen het leuk lijken te vinden. Ik vind het ook heel leuk. Het is een groot avontuur.”

De recensenten zijn lyrisch. “Ik maak me er ook niet zo druk om, hoor. Op een gegeven moment dan draait het weer. Dan zakt het in en is het weer wat minder. Nu is het fijn voor ons en fijn voor het team, het team van Humberto. We zijn heel hard bezig om elke dag die anderhalf uur te vullen. Dit is gewoon goed om een steuntje in de rug te hebben.”

Vroeger werd hij beschimpt. “Dat is alweer een tijd geleden. Ik zie het anders. Ik kreeg met The Amsterdam Project ook al ongelooflijk veel veren in mijn reet gestoken. Het is onwijs fijn en aardig, ik ben er blij mee, maar ik krijg er ook geen kippenvel van. Ik word er niet echt opgewonden van. Het is heel aardig en ik ben er blij mee.”

Komt hij nog terug met The Amsterdam Project? “Ik ben wel met zoiets dergelijks bezig, maar dat ligt op dit moment een beetje stil. Ik wil me alleen concentreren op dit programma.”

Lees ook: NRC wil niet stoken, maar: ‘Beau en Marieke beter duo’ (gisteren)

Foto: RTL Nederland

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen