538-eigenaar Talpa lanceert Nederlandse Spotify

Foto: SBSTalpa Radio, de eigenaar van marktleider Radio 538, geeft Nederland zijn eigen Spotify: JUKE. Het bedrijf van John de Mol hoopt de muziekliefhebber verleiden met een gigantische mediabibliotheek én de eigen radiostations. Dat heeft ze vandaag laten weten. Radio is nog altijd het best beluisterde medium voor muziek en entertainment, benadrukt Talpa Radio-baas Menno Koningsberger in een persbericht. “Wel is er een verschuiving naar beluistering via (mobiel) internet“, vertelt hij.

Tevens ziet Koningsberger een groeiende behoefte aan het zelf kunnen samenstellen van playlisten, zoals men nu bijvoorbeeld doet met Spotify. In de nieuwe app combineert Talpa dit met traditionele radiozenders.

Voor deze Nederlandse Spotify werkt John de Mol samen met MediaMarkt. JUKE is een joint-venture tussen Talpa en MediaMarkt. De bedrijven zijn naar eigen zeggen ‘de twee marktleiders in radio, muziek en entertainment’.

Wij willen consumenten een totaaloplossing bieden,” zegt Barry van Ruiven, directeur MediaMarkt Nederland. “Dat gaat verder dan alleen het verkopen van hardware; ook voor het abonnement, de service en muziekcontent kan je bij ons terecht.

MediaMarkt biedt binnen de samenwerking het internationaal ontwikkelde muziekplatform, webcare en 49 servicepunten in de winkels; Talpa Radio brengt uitgebreide kennis in van de muziekredacties van 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10.

JUKE bevat volgens beide partijen 40 miljoen nummers. Vanaf half juli is de app beschikbaar.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen