Tv-recensent Volkskrant prijst programma van SBS 6

SBS 6 krijgt vandaag een complimentje van de Volkskrant. De nieuwe SBS 6-reeks De Wereld Rond Met 80-jarigen zit volgens tv-recensent Julien Althuisius puik in elkaar. Dat laat hij weten in de krant. De SBS 6-content wordt nou niet bepaald verslonden in Volkskrant-kringen, dus de positieve recensie van Althuisius is opvallend. “Het is geen wonder dat De Wereld Rond Met 80-jarigen het zo goed doet. Het is uitgekiende feelgoodtelevisie met, naar goed SBS6-gebruik, een lach en een traan.

Het is kwaliteitstelevisie die we van de publieke omroep gewend zijn, meent hij. “Bij Omroep Max zullen ze elke week met witte knokkels van jaloezie op de bank zitten. Zo’n simpel programma-idee, zo goed uitgevoerd.”

Het programma is een kruising van Geer & Goor: Waarheen Waarvoor en We Zijn Er Bijna. De sfeer is volgens Althuisius ‘ontspannend en vrolijk’. “Er wordt niet gezeurd, maar gevierd.

Het is echter niet alleen maar amusement om het amusement, stelt hij in de krant (via Blendle). “Tegelijkertijd lukt het De Wereld Rond Met 80-jarigen ook te ontroeren.

De Wereld Rond Met 80-jarigen is momenteel een van de beter bekeken SBS 6-programma’s op prime time.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen